Συνομιλία




Οallosmoueaftos Διάβασες τι λέει ο patroklos ? “ Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι που ο φίλος μας ο ΝΙΚ δεν παίρνει θέση τόσες μέρες τώρα. Ελπίζω να έχει κάποια καλή δικαιολογία για την απουσία του”.
Nick . Πες τους εσύ ότι είμαι εκτός Ελλάδας. Έχουν παγώσει τα πάντα εδώ. Το δίκτυο, το ίδιο… Έχω να τελειώσω κάτι ακόμη και καιρού επιτρέποντος επιστρέφω το γρηγορότερο.

Oallosmoueaftos Τα σχόλια είναι πολύ καλά.. Δεν ξέρω εάν τα έχεις διαβάσει.
Nick Δεν προλαβαίνω τίποτα… Μόνο τα δημοσιεύω όταν μπορώ. Τι λένε ?
Oallosmoueaftos Μου άρεσαν πολλά. Όλα δηλαδή έχουν κάτι να πουν ! Ένας anonymos λέει «Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει σε κάποια "μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια" αλλά με τέτοια κριτήρια δεν μπορείς να μετρήσεις την ψυχή και το συναίσθημα.
Και πολλά από τα blogs που υπάρχουν αποτελούν κατάθεση ψυχής και ζωής.»

Nick Ναι, αλλά κριτήρια πρέπει να υπάρχουν. Διαφορετικά κατά κατηγορίες. Δεν διαφωνώ. Τα ειδησεογραφικά blog π.χ. πρέπει να έχουν σαν κριτήριο την αναγνωσιμότητα Ένα τέτοιο blog εάν δεν έχει αναγνώστες πώς να θεωρηθεί καλό ?
Oallosmoueaftos Το ίδιο λέει και η moonlight “ Den einai dinaton se ena eidiseografiko blog na yparxoyn ta idia kritiria me ena pou afora poiisi”
Έτσι είναι.
Ο άλλος ανοίγει την ψυχή του, ξεδιπλώνει τα συναισθήματά του , εκτίθεται έστω πίσω από ένα ψευδώνυμο… Δεν έχει σημασία. Όταν έρχεται η ώρα να κάνεις κλικ πάνω στο «Δημοσίευση» το δάκτυλο μένει μετέωρο για δευτερόλεπτα…
Σκέψου και το άλλο σχετικά με την αναγνωσιμότητα. Υπάρχουν blogger που αναρτούν αλλά δεν μπαίνουν σε άλλα blog. Δεν σχολιάζουν. Πως λοιπόν να αποκτήσουν αναγνώστες? Μόνο τυχαία μπορείς να βρεις αυτά τα blog.

Nick Και γιατί το κάνουν αυτό? Δεν θέλουν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στους άλλους ? Τότε γιατί δεν τα κρατούν στον υπολογιστή τους? Γιατί τα αναρτούν σε ένα δημόσιο , προσβάσιμο χώρο όπως ένα blog?
Oallosmoueaftos Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολυποικιλότητα των ανθρώπινων τύπων, της ιδιοσυγκρασίας τους, των αναγκών τους. Θυμάσαι εκείνο το blog που είχα βρεί τυχαία? Αυτή έγραφε για τον άντρα που αγαπούσε. Του έγραφε έτσι. Κάποιος ανώνυμος σχολίαζε. Αυτός πρέπει να ήταν εκείνος ο άντρας. Δεν υπήρχαν άλλα σχόλια. Κάτι ελάχιστα. Ούτε ιστολόγια παρακολουθούσε. Δεν κατάλαβα φυσικά γιατί το έκαναν. Το ότι το έκαναν όμως έτσι, για εμένα που βρέθηκα εκεί, ήταν πανέμορφο !

Nick Εάν είναι καλό , να το βάλουμε στο blog.
Oallosmoueaftos Δεν νομίζω ότι εκείνη θα το ήθελε. Δεν νομίζω ότι θα την ενδιέφερε. Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Ξέρεις πόσοι γράφουν ποίηση? Πάρα πολλοί. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη τελικά στο συναίσθημα να εκφραστεί με κάποιο τρόπο.

Nick Το καταλαβαίνω… Τι άλλο λένε στα σχόλια ?
Oallosmoueaftos Πολλά ! Πρέπει να γίνουν οι θεματικοί άξονες . Κατηγορίες. Πολλοί το αναφέρουν. Η efi προτείνει αλλαγές στο πρότυπο ώστε να υποστηρίζει menu κατηγοριών. Άλλοι ρωτούν για το εάν θα γίνουν ψηφοφορίες.

Nick Όχι ακόμη για να γίνει ψηφοφορία θα πρέπει να έχουμε :
α. κατηγορίες
β. κριτήρια για κάθε κατηγορία
γ. βαρύτητα κριτηρίων
δ. προτεινόμενα μπλογκ
Δεν μιλάω για κατηγορίες γενικά και αόριστα. Μιλάω για ένα πλήρη κατάλογο με όλες τις βασικές κατηγορίες και μετά στην κάθε μία τα δικά της κριτήρια.
Να πάρουμε μια κατηγορία, . πχ ειδησεογραφικά, να καθορίσουμε τα κριτήρια,
να βάλουμε ψηφοφορία για την κατηγορία αυτή,
να βγάλουμε αποτελέσματα, να τα δημοσιοποιήσουμε, να προχωρήσουμε με την επόμενη.
Oallosmoueaftos Συμφωνώ. Πρέπει να επιστρέψεις όμως πρώτα. Υπάρχει ένας anonymos που λέει «Tha itan kalitera na mporousame emeis pou eimaste edo na proteinoume kapoia blogs kai meta na axiologithoun apo olous» και η elefteria λέει «Η δική μου άποψη είναι ότι είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει κάποιος να αξιολογήσει σωστά όλα τα υπάρχοντα μπλογκς. Απαιτείται χρόνος και χρόνος και χρόνος» «οι αναγνώστες να προτείνουν μπλογκς που τους έκαναν εντύπωση τα οποία θα αξιολογήσουμε -σετε με κάποιο τρόπο.»

Nick Δεν είναι κακή ιδέα. Ενδιαφέρον θα έχει. Είμαι περίεργος να δούμε πως θα πάει…
Oallosmoueaftos Λέει ένας άλλος anonymos “ Εγώ πιστεύω ότι το μπλογκ έχει τη δική του δυναμική και θα αναδείξει μόνο του σύντομα τις προτιμήσεις των αναγνωστών του.” Και ένας άλλος anonymos «Προτείνω λοιπόν αν θέλετε να κάνετε κάτι που να διαφέρει από τα υπόλοιπα να ακολουθήσετε κυρίως το ένστικτό σας και στην πορεία θα διαπιστώσετε από τα σχόλια που θα έχετε αν οι επιλογές σας είναι αποδεκτές και από άλλους ή καλύπτουν μόνο τις δικές σας αναζητήσεις»

Πολλοί εν τω μεταξύ έχουν yahoo και δεν μπορούν να συνδεθούν . ..
Nick Δεν ξέρω γιατί. Θα το δω όταν επιστρέψω…
Μάλλον συνδυασμό θα κάνουμε. Το προσωπικό κριτήριο δεν μπορεί παρά να υπάρχει. Τόσο το δικό μας όσο και των αναγνωστών μας.
Oallosmoueaftos Έτσι είναι. Σου έχω στείλει κάποια blog που βρήκα. Να τα δεις πριν τα βάλεις στη νερόκοτα :)

Nick Λοιπόν , πρέπει να κλείσω τώρα γιατί έχω μια συνάντηση. Θα τα δούμε όλα μόλις επιστρέψω…. :))))

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Epitelous !!! Mia fwni sto skotadi!!

Ανώνυμος είπε...

Poly kalos o allos sou eaftos nick.. Na ton prosexeis kai na ton akous..

Ανώνυμος είπε...

Mia kai vrethika edw tha ithela na katathesw kai ti diki mou apopsi.
An kai den exw empeiria sto xwro twn blogs pistevw oti i megaliteri dyskolia gia ena kalo blog einai na to anakalipsoun oi anagnwstes tou.
Me vasi afto to skeptiko, pistevw oti tha prepei na yparxoun polles polles protaseis kai megali megali erevna.
To sigouro einai pantws oti kati kalo anagnwrizetai apo olous.
Tha perimenw na dw kainourgies protaseis kai fysika tha sas kanw kai tis dikes mou molis anakalipsw kati pou me andiaferei arketa..

Aracelis είπε...

Σχετικά με τα προσωπικά κριτήρια θα ήθελα να πω ότι πράγματι σε ένα μπλογκ το προσωπικό κριτήριο είναι βασική παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοήσετε με κανένα τρόπο.
Διαβάζοντας τα σχόλια που υπάρχουν εδώ πρόσεξα και ένα που αναφέρεται στον μέσο όρο.
Μέσος όρος και κριτήρια δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντισταθμίσουν την προσωπική άποψη και την ιδιαίτερη έλξη που ασκεί ένα μπλογκ σε ένα αναγνώστη.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο μόνος εύκολος και γρήγορος τρόπος να επιλέξετε τα καλύτερα είναι να βάλετε σε ψηφοφορία όσα περισσότερα blogs μπορείτε από κάθε κατηγορία.
Διαφορετικά με τα κριτήρια δεν θα βγάλετε άκρη.
Η ψηφοφορία θα μπορούσε να επαναλαμβάνετε τακτικά πχ κάθε εβδομάδα εμπλουτισμένη με τα νέα blogs που θα ανακαλύπτετε ή που θα σας προτείνουν οι αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Ελεονόρα. Είναι ο μόνος ασφαλής και εύκολος τρόπος να προσδιοριστούν τα καλύτερα. Φυσικά υπάρχει και η υποκειμενική γνώμη η οποία είναι σεβαστή.

Unknown είπε...

Simfwnw me tin Eleonora epeidi den vlepw na ginetai psifoforia sto orato mellon me amesa apotelesmata...

V είπε...

Καιρό τώρα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που έχετε κάνει στο μικρής ηλικίας blog μου, να το αξιολογείτε κατά την κρίση σας ως καλό !
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ και όλους εσάς που έχετε γίνει αναγνώστες μου !!!
Να αφήσω και ένα προσωπικό προβληματισμό πριν κλείσω, από τη δική μου εμπειρία.
Εμείς οδηγούμε τα blog ή αυτά μας οδηγούν τελικά ? Είναι φορές που τείνω να πιστέψω ότι αποκτούν δική τους οντότητα, δικά τους θέλω :)))
Να είσαστε καλά όλοι !

Ανώνυμος είπε...

Hi from me!!
Please min ksexasete ta style and fashion blogs !

oallosmoueaftos είπε...

Καλησπέρα σε όλους!

Το κάθε τι στην ώρα του τελικά ανώνυμε/η !

Ανώνυμε/η ...ποιος δεν θα πρόσεχε τον άλλο του εαυτό ? :)))))

Daniela , συμφωνούμε μαζί σου και περιμένουμε τις προτάσεις σου ! όπως όποιου θα ήθελε να προτείνει κάποιο blog που έχει ξεχωρίσει.

Daphnie, πράγματι, τι ανταποκρίνεται στα δεδομένα του καθενός μάλλον ούτε ο ίδιος το γνωρίζει. Η έλξη που αισθανόμαστε για κάτι δεν υπόκειται συνήθως σε λογικές αναλύσεις. Έχεις δίκιο !

Η πρότασή σου Eleonora μας αρέσει !

Πολλοί λοιπόν συμφωνούμε ανώνυμε/η και Foxy :)))

Δευτέρα αύριο. Σας ευχόμαστε να έχετε μια πολύ καλή εβδομάδα !

cook είπε...

εγώ πάντως χαίρομαι που είδα εντελώς τυχαια το μπλόγκ μας εδώ!...συμφωνω πως θα πρέπει να τα χωρίσετε σε κατηγορίες και μετά σε σειρά αξιολογησης...η αξιολογηση βεβαια είναι αλλο θεμα..

oallosmoueaftos είπε...

Irina δεν θα τα ξεχάσουμε :)

V, χαιρόμαστε που σε βλέπουμε :)
Εάν το σκεφτούμε έτσι όπως το λες, οι πορείες των blog αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον :)

cook, καλώς ήρθες και εσύ :) ναι το θέμα της αξιολόγησης θα είδες ότι έχει γίνει αντικείμενο έντονου προβληματισμού...
Καλές δημιουργίες...να τις διαβάζουμε και να πειραματιζόμαστε και εμείς :)

Blogger Widgets