To blog "Μουσικομπερδέματα"




Το blog αυτό απευθύνεται σε κάθε γονιό που έχει διάθεση για δημιουργία και όρεξη για παιχνίδι. Εδώ θα βρείτε πλήθος από μουσικές -και όχι μόνο- προτάσεις για το πως μπορεί να περάσει η ώρα γρήγορα και διασκεδαστικά μέσα στο σπίτι.


Ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα το συγκεκριμένο blog είναι η αγάπη μου για τη μουσική και τη δημιουργική απασχόληση. Γνωρίζοντας ότι η καθημερινότητα και το φορτωμένο πρόγραμμα κάθε γονιού πολλές φορές δεν αφήνει χώρο και χρόνο για ευχάριστες στιγμές παιχνιδιού θέλησα να δώσω μια 'χείρα' βοηθείας (ώστε να βρουν έτοιμες δημιουργικές προτάσεις , μουσικές και μη). 
Μέσα από άρθρα που σχετίζονται με τη μουσική προσπαθώ να κάνω κατανοητή την αναγκαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης και των μουσικών ερεθισμάτων γενικότερα από την βρεφική ηλικία καθώς και τον οφέλημο χαρακτήρα της στην ψυχική και σωματική μας υγεία. 
Προσφέρω ιδέες για παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης για να γίνονται διασκεδαστικές οι ώρες μέσα στο σπίτι, όπως επίσης και οδηγίες για όμορφες κατασκευές. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις στις οποίες τα κείμενα, τα άρθρα, η μουσική και οι καλλιτεχνικές κατασκευές δεν αφορούν μόνο τα παιδιά. Μουσικές δημιουργίες επιλεγμένες μία προς μία που προσφέρουν χαλάρωση αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένες μελέτες που στοχεύουν στην καλύτερη ενημέρωση είναι κάποια από τα θέματα τα οποία τα αφιερώνω μόνο στους.. 'μεγάλους επισκέπτες'! 
Καθώς συνεχίζουμε την βόλτα μας στοblogoσπιτάκι μου, μπορεί να κανείς να συνθέσει τη δική του μουσική με μεταλλικά δοχεία που κάνουν ήχο, να ακούσει μουσικούλα κατευθείαν από το YouTube, να δει εικόνες, να διαβάσει ρητά μεγάλων φιλοσόφων αλλά και να διαβάσει για το τι έγινε σαν σήμερα στον κόσμο της μουσικής!.
Μέσα από το πλήθος πληροφοριών και ερεθισμάτων που προσφέρω στο blog μου, έχω ως στόχο να υποστηρίξω γονείς -και γιατί όχι- και εκπαιδευτικούς που έχουν όρεξη για παιχνίδι, θέληση για δημιουργία, αγάπη για ενημέρωση και φυσικά (το αυτονόητο) αγάπη για τα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Widgets