Το blog "Κηπολόγιο"



Κηπολόγιο

Το να φτιάξεις ένα μικρό κηπάκο ή ένα μεγάλο υπερκήπο είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φανταζόσουν. Και συνάμα, όταν φτιάξεις τον μικρό ή μεγάλο κήπο, η ευχαρίστηση και η θετική ενέργεια (ζεν, μεν και τα τοιαύτα) είναι επίσης περισσότερη από όση φανταζόσουν. Ο καθένας από εσάς μπορεί: αυτός που έχει βίλλα, σπιταρόνα, μεζονέτα, σπίτι, διαμέρισμα, τσαρδί, πολυκατοικία, μία γλάστρα μόνο!
Αν έχεις ένα μεγάλο οικόπεδο γύρω από το τσαρδί / σπίτι / μεζονέτα / σπιταρόνα / βίλλα σου, μη το αφήνεις ανεκμετάλλευτο. Μη το αφήνεις να χορταριάζει, να γίνεται ζούγκλα και να γεμίζει φίδια, σαύρες και άλλα πλάσματα της κιβωτού του Νώε. Μη το μπουχτίζεις μόνο με τσιμέντα και χώματα που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σε ζεσταίνουν ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι και να σε αναγκάζουν συνέχεια να σκουπίζεις. Βάλε κανα φυτό εδώ, άλλο φυτό παρακεί, και σιγά σιγά θα νιώσεις ότι άλλαξε και το ίδιο το σπίτι σου και η καθημερινότητά σου.
Αν έχεις ένα μικρό οικόπεδο γύρω από το τσαρδί / σπίτι / μεζονέτα / σπιταρόνα / βίλλα σου, μη το υποτιμάς και μη νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις μικρές, αλλά χαριτωμένες παρεμβάσεις για να το ομορφύνεις.
Αν έχεις μια πολυκατοικία, ή απλά μένεις σε ένα από τα διαμερίσματά της, και γύρω γύρω απ' αυτήν έχει παρτεράκια και λίγη γη, μη το αφήσεις να γίνει χώρος μη υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Αν έχεις ένα μπαλκόνι, μικρό ή μεγάλο, μη νομίζεις ότι η μόνη χρήση του είναι να φιλοξενεί την απλώστρα και την κλασσική μεταλλική ντουλάπα με τις γρίλιες.                                                 
Αν είσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο και η μόνη σου παρέα είναι υπολογιστές και ντοσιέ με τιμολόγια, βάλε μια γλάστρα. Κι άλλη μία. Κι άλλη μία. Και μία πάνω στη βιβλιοθήκη. Και μία μικρή δίπλα στο παράθυρο.
Κάνε μία μικρή αλλαγή σήμερα, που του χρόνου θα μεγαλώσει και θα σε ανταμείψει με το παραπάνω!    
Γι' αυτό φτιάχτηκε με πολύ μεράκι αυτό εδώ το ιστολόγιο, από μία μεγάλη και έμπειρη σε θέματα κήπου συγγραφική ομάδα, του ενός ατόμου, δλδ. του ενός παπιού. Για να καλύψει το τεράστιο κενό στο χώρο της μπλογκόσφαιρας που υπήρχε μέχρι πριν λίγο, και να ασχοληθεί με ότι συμβαίνει μέσα στον κήπο! Χεβ φαν! 

8 σχόλια:

Μάριος είπε...

Πρωτότυπο!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Δεν ξέρω τι με πρωτοτράβηξε... Ο πόνος μου και η ταύτιση που ένιωσα διαβάζοντας για κήπο που χορταριάζει... ή το χιούμορ;
Πολύ καλή ιδέα και έρχομαι να την παρακολουθήσω από κοντά!

marilise είπε...

μοναδικό , τέλειο ιστολόγιο σε κάνει να ξεπερνάς τις ενοχές σου και στρωθείς στη δουλειά !!!!!

magikikimwlia είπε...

Το παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό και έχω να πω πως είναι πραγματικά αξιόλογο!

Rania Kelesidou είπε...

Δεν το ηξερα αλλα ακουγεται ενδιαφερον,παω να το κοιταξω!!

Παπίτσα είπε...

Το Κηπόλογιο σας ευχαριστεί για τα καλά σας λόγια και εύχεται να σας έχει συχνά κοντά του για να παρακολουθούμε όλοι μαζί τις εξελίξεις στον κήπο!

Καλές αναγνώσεις!

SpIrToKoYto είπε...

άλλη μιά φορά μπράβο βρε παιδιά για τα μπλογς που μας δίνετε την ευκαιρία να γνωρίσουμε...
τρελάθηκα με το Κηπολόγιο της παπίτσας...
( την είχα που την είχα τη πετριά με τα φυτά,δεν ήθελα και πολύ...)
τρελανθείς της μπλογόσφαιρας ενωθείτε..λολ)
καλημέρες και ευχαριστίες TOPs...-:))

Top blogs είπε...

Αγαπητοί μας φίλοι σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας εδώ.

@ SpIrToKoYto
Αγαπητή μας φίλη, είστε πάντα τόσο ευγενής! Η φιλία σας μας τιμά ιδιαίτερα..

Blogger Widgets