Το blog "Duende Bit(e)"

Duende 
"Μια μυστήρια δύναμη που όλοι νιώθουμε μα που κανένας φιλόσοφος δεν εξήγησε ποτέ"...

Στο Ιστολόγιο Duende Bit(e) μοιραζόμαστε με την βοήθεια των Bits της τεχνολογίας ό,τι νιώθουμε πως έχει Duende.

Σε αναζήτηση για ένα "δάγκωμα" από το Duende για να "ταράξει εκείνα τα κλαριά που όλοι κουβαλάμε μέσα μας και που θα μείνουν για πάντα απαρηγόρητα".

5 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Άλλο ένα ενδιαφέρον Μπλογκ

Σχετικά με επίκαιρο ερώτημα της αναζήτησης, του αναπάντητου ΑΚΟΜΑ από τους φιλόσοφους, είμαι της γνώμης ότι, αυτό που πιθανόν εννοείς, το "μυστήρια δύναμη" έχει εξηγηθεί από φιλοσοφικής πλευράς, πριν 2500 χρόνια, και πρόσφατα (πριν 25 χρόνια περίπου, το 1987) και από ανθρωπολογικής πλευράς.

Με λίγα λόγια μιας και τα πάντα έχουν ειπωθεί κι είναι και καταγραμμένα, ασχέτως του αν δεν είναι κτήμα γνώσης στον καθένα, τα πάντα της νόησης και των πράξεων των ανθρώπων, είναι υπεκφυγές και αποστροφή από την έννοια και το φόβο του θανάτου.

Μια από της υπεκφυγές είναι κατά τον ποιητή και ....

"Η ομορφιά

Ωραία σαν πέτρινο όνειρο είμαι, θνητοί μου φίλοι!..."

ns είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ns είπε...

Καλώς ήρθατε στο blog μας! Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
Σχετικά με τη φράση "μυστήρια δύναμη...", αποτελεί απόσπασμα από τη διάλεξη του Λόρκα στο Σπίτι των Φοιτητών, στη Μαδρίτη, το 1930. Περισσότερα αποσπάσματα από την ίδια διάλεξη σχετικά με την προσπάθεια ορισμού του duende, μπορείτε να βρείτε στην πρώτη μας ανάρτηση. Έχουν όντως ειπωθεί πολλά και έχουν καταγραφεί άλλα τόσα, μα όχι "τα πάντα".  Το duende δεν ορίζεται, το duende συμβαίνει. Είναι μοναδικό στον καθένα μας, δεν θα έπρεπε καν να "τιτλοφορείται" αν δεν ήταν επιτακτική η ανάγκη του κοινού σημείου αναφοράς χάριν επικοινωνίας. Τα "μυστήρια" θα ζουν όσο υπάρχει ο θάνατος και η υπεκφυγή θα αποτελεί πάντοτε την οδό της στρουθοκαμηλου μιας και όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Γιάλομ στο "Όταν έκλαψε ο Νίτσε": Ζήσε όταν ζεις! Ο θάνατος χάνει τη φρίκη του αν κάποιος πεθάνει έχοντας εξαντλήσει τη ζωή του!

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε ανάρτηση να βρίσκεις πάντα κάτι από εσένα και την ίδια στιγμή κάτι ξένο, που μια δύναμη αλλόκοτη σε καλεί προς το μέρος του. Αλλεπάλληλα ταξίδια μέσα σ'εσένα και πέρα από εσένα. Στα ωραιότερα blogs, όπως το Duende, τα ταξίδια είναι πάντα 'μετ'επιστροφής'...

Αέναος Ταξιδευτής είπε...

πολυ καλο!!!!! εντυπωσιασμενος καλη συνεχεια.......

Blogger Widgets