To blog "Στα ίχνη της Ποίησης"




Ο ιστοχώρος περιέχει αναρτημένη την συγγραφική προσωπική εργασία του ποιητή Γιώργου Πολίδη.  Πρόκειται για την Ποιητική Συλλογή με τον τίτλο <<ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ, (Ακολουθώντας τις τρεις αδερφές, την Ποίηση την Φιλοσοφία και την Θεολογία) >>.
Τα θέματα αντλούνται αλλά και καλύπτουν ευρύτερα γνωσιακά υπόβαθρα έντονα διαποτισμένα από την ψυχοπνευματική κατάρτιση και βιωματική εμπειρία του γράφοντος.
Η προσωπικότητα του συγγραφέα τις στιγμές της σύνθεσης οδηγείται από το ιδίωμα της εσωτερικής ανάγκης για προσφορά, κατάσταση που του επιτρέπει να ενσωματώνει στην πνευματική του σφαίρα την ανθρωπότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του την ώρα που συνδιαλέγεται μαζί της.  Έτσι έχει ως αποτέλεσμα η γραφίδα του να εκπλήξει, να προβληματίσει, να συγκινήσει, να ευαισθητοποιήσει, να καταπραΰνει, να μετριάσει, να οδηγήσει, να μυήσει και να διευρύνει την αισθαντικότητα και τα αντιληπτικά αισθητήρια του αναγνώστη αλλά και τους πνευματικούς του ορίζοντες.
Ταξινομώντας τα κείμενα μπορούμε να πούμε πως προσανατολίζονται στους χώρους, της Θεολογίας, της Φιλοσοφίας, της Κοινωνιολογίας, της Τέχνης, του υπαρξιακού προβληματισμού, της Φύσης, του Πολιτισμού ως δεύτερη Φύση, της Οδύνης, της Ευτυχίας, του Έρωτα κ.ά. 
Επίσης <<Στα ίχνη της Ποίησης>> θα ανταμώσουμε προσωπογραφίες, όπως λόγου χάριν η Αποστολή πέμπτη (μυστική σύντομος) στον θεολόγο ευαγγελιστή Ιωάννη, η Αποστολή έβδομη στην δικηγόρο,καθηγήτρια βυζαντινής μουσικής, ψάλτρια και τραγουδίστρια δημοτικού-παραδοσιακού τραγουδιού Νεκταρία Καρατζή και Γέροντα Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, στο ποίημα με τον γενικό τίτλο Αποστολή http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207147.html,  αλλά κ.α.
Τέλος δεν παραλείπονται και κείμενα αμιγώς αυτοβιογραφικά όπως λόγου χάριν ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207020.html και Προσωπικό Δόγμα http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207517.html, αλλά επίσης και αλλού.
Σας εύχομαι μέσα από «τα ίχνη της ποίησης» να έχετε ένα ευμενές (ευχάριστο) «νοερό», «αισθαντικό» και «συναισθηματικό» ταξίδι.
Με εκτίμηση
Γιώργος Πολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Widgets