To blog "ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ"




 Eίμαι μεταφράστρια και επίσης φοιτήτρια της Θεολογικής και, όποτε μπορώ ή οι περιστάσεις με καλούν, κατηχήτρια. Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποίησα την ψυχική απομάκρυνση όχι μόνο των ενηλίκων αλλά και των παιδιών.
Οι περιστάσεις με έκαναν κατηχήτρια και μέσα από αυτή την εμπειρία γνώρισα την ερημιά της ψυχής και των παιδιών (έως τότε νόμιζα ότι μόνο οι ενήλικες το βιώνουν αυτό). Θεώρησα απαραίτητο να δουλέψω τις ανθρώπινες σχέσεις στην κατήχηση και όπου εφάρμοσα αυτόν τον τρόπο σκέψης, πέτυχε. Τα τελευταία χρόνια στο κατηχητικό μας, η ομάδα που δημιουργήθηκε είχε γερούς δεσμούς φιλίας ενώ άρχισαν να ξεπερνώνται ουσιώδη προβλήματα σχέσεων (οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών το επιβεβαίωσαν). Θέλησα να εφαρμόσω αυτή τη διαδικασία και σε ευρύτερο κοινό, δημιουργώντας ένα μπλογκ ανθρωπίνων σχέσεων, μέσα σε μια απέραντη αγκαλια και μια ισχυρότατη δύναμη, τον ίδιο τον Χριστό. Όχι, δεν είμαι θρησκόληπτη και ποτέ δεν ήμουν. Αντίθετα, κάποτε δεν πίστευα και έψαχνα σε διάφορες κατευθύνσεις. Όταν γνώρισα τον Χριστό, τότε άρχισα να ζω ένα διαρκές θαύμα. Τόσα πολλά Του χρωστάω που θέλησα αυτό να το "περάσω" και σε άλλους ανθρώπους, για να ζήσουν και αυτοι τέτοια βιώματα και θαύματα. Πιστεύω να το καταφέρω κάποτε, μέσα από το μπλογκ μου, το οποίο είναι σχετικά νέο και διαρκώς μαθαίνω και το βελτιώνω. Λέγεται ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ Ή http://mazi-xeri-xeri.blogspot.com και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σε αυτό αναρτημένα βρίσκονται: το μπλογκ των νηπίων (ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ), του δημοτικού (Η ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ), των νέων (ΧΑΡΑΖΩ ΠΟΡΕΙΑ) και των ενηλίκων(ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ) καθώς και η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ
 
Σκοπός των μπλογκ αυτών είναι να προτείνουν μια άλλη εναλλακτική διέξοδο σε όσους ψάχνονται και, πιθανότατα, αυτό που θα διαβάσουν εκεί βρουν ότι τους πηγαίνει. Δεν στοχεύω στην πλύση εγκεφάλου, το κύρηγμα και κάθε είδους ιδελογική επιβολή, στα οποία εξ' άλλου ποτέ δεν πίστευα. Μόνο στην σωστή, βαθειά, πραγματική, ζωντανή και ουσιώδη αναζωπύρωση των ανθρωπίνων σχέσεων, γιατί χωρίς αυτές ο άνθρωπος θα "πεθάνει". Χωρίς λεφτά κάνουμε, χωρίς φίλους και μια ζεστή, ουσιώδη και αληθινή ανθρώπινη επαφή δεν κάνουμε. Επιτρέψτε μου όμως να ομολογήσω, ότι, όσα χρόνια έψαχνα, χωρίς Χριστό αυτό το αληθινό δεν το βρήκα. Όταν έμαθα να κοιτάω "πίσω" από τα πράγματα και τις επιφανειακές χαλασμένες καταστάσεις, που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε να υπάρχουν, τότε βρήκα την ευτυχία. Για να ακριβολογήσω, με βρήκε η Αλήθεια και η Ευτυχία. Το ίδιο εύχομαι και σε κάθε άλλον που τα αναζητάει.
Αν έχετε χρόνο, θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για τα ιστολόγια αυτά. Προσπαθώ να μην τα βαρύνω και βρίσκομαι διαρκώς σε διαδικασία αλλαγών και βελτιώσεων. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από την πλευρά αυτών που δεν πιστεύουν κάνοντας πάντα στον εαυτό μου την ερώτηση "ένας τέτοιος άνθρωπος (όπως άλλωστε ήμουν εγώ πριν λίγα χρόνια) τι θα αναζητούσε και τι θα ήθελε να διαβάσει; Τι θα ξεκουράσει την ψυχή του και τι θα δώσει απάντηση στην αναζήτησή του;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Widgets