Τα blogs "STAVROvelonies " & "stavrovelonia"


STAVROvelonies (stavrovelonia.blogspot.com)
... ό,τι διαβάζω και νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει, ανεβαίνει ...
... θα το χαρακτήριζα "πολιτικό" μπλογκ ...


Stavrovelonia
(stavrochoros.pblogs.gr)
... το πρώτο μπλογκ μου ...
... πολιτικός ιστοχώρος, χωρίς εισαγωγικά ...
... έρρωσο ...

3 σχόλια:

Δημήτριος είπε...

Τα ιστολόγιά σας είναι πολύ ενδιαφέροντα.
Διάβασα πριν από λίγο καιρό σε κάποιο ιστολόγιο για το χαιρετισμό έρρωσο ότι αναφέρεται στην Ελληνιστική περίοδο και χρησιμοποιείται από οπαδούς του 12θεου.
Υπήρχε βέβαια και ο σχετικός αντίλογος.
Συγνώμη αν σας κούρασα.

Άναυδος είπε...

Η αλήθεια είναι πως αυτό το "έρρωσο" που θυμάμαι τον stavrosx να προσθέτει πάντα όπου τον έβλεπα ανα το δίκτυο στα μηνύματα του, μα πάντα, είναι μια καλή συνήθεια αφού κάνει τους άλλους να θυμούνται καλύτερα τον χρήστη.
Δεν γνωρίζω τις ενδεχόμενες ιστορικές καταβολές της λέξης, όμως, αποφάσισα να σχολιάσω γιατί θεώρησα οτι θα ήταν ατυχώς μονομερές για τον stavrosx να υπάρχει στα σχόλια μόνο αυτή η αναφορά, του @Δημήτρης.
Θα μου πείτε "κι εσύ ένας ακόμη ανώνυμος χρήστης είσαι Άναυδε, τι νομίζεις οτι προσθέτεις;"

Κάποτε πρέπει να παραδεχτούμε οτι άλλο είναι ο χρήστης "Ανώνυμος" και άλλο ο εγγεγραμένος χρήστης "Ανώνυμος12345" που έχει αναπτύξει μια εκτεταμένη δράση στο δίκτυο και τον ακολουθούν πράγματα με τα οποία και κρίνεται και δημιουργείται σταδιακά μια "ταυτότητα" για αυτόν, της οποίας η σημασία δεν απέχει σημαντικά από την σημασία της έξω του δικτύου ταυτότητας του. Έτσι είναι άλλο κάποιο σχόλιο από τον "Ανώνυμος", ο οποίος δεν έχει ιστορικό για να κριθεί καλύτερα, και άλλο κάποιο σχόλιο από τον "Ανώνυμος12345" που σέρνει συγκεκριμένο ιστορικό πολιτείας, και ανιχνεύσιμο, και μπορεί να κριθεί ασφαλέστερα στα λεγόμενα του.

Τώρα γυρίζω το πράγμα και στην άλλη του πλευρά. Ταυτόχρονα, η ταυτότητα/προσωπικότητα του "Ανώνυμος12345" είναι πολύ περισσότερο ευάλωτη στην προσβολή της όπως η αντίστοιχη κάποιου γνωστού στον δρόμο, σε σχέση με κάποιου ανώνυμου "γκρι" περαστικού που πετάει την παρόλα του και εξαφανίζεται στο πλήθος.
Για τον stavrosx, λοιπόν, δεν ξέρω τι σημαίνει το "έρρωσο", δεν ξέρω τι θεό ή κόμμα πιστεύει, μπορεί και τα αντίθετα από τα δικά μου, αλλά έχω να πω οτι πάντα πρόσεχα τα σχόλια του στο δίκτυο γιατί ξεχώριζαν για την διορατικότητα και το επίπεδο τους.

Τυπο-θραύστης είπε...

... καλή σας ημέρα διαδικτυακοί μου φίλοι ...
... να σας ευχαριστήσω για τον καλό σας λόγο και να διευκρινήσω ότι το "έρρωσο", δεν σημαίνει κάτι άλλο για μένα εκτός από "έχε υγεία, δύναμη" ...
... μου άρεσε ως καταληκτική ευχή στην αλληλογραφία, των παλαιότερων χρόνων και αποφάσισα, όπως σωστά επισημαίνει και ο "Αναυδος", να είναι το "σήμα κατατεθέν" μου, κατά μια έννοια ...
... έτσι έχουν τα πράγματα και ...
... έρρωσθε ...

Blogger Widgets