To blog "Ποιηματοποίηση"


Κάπου στην διαδρομή μου προέκυψε η ανάγκη της ποίησης σαν εργαλείο για άλλες δουλειές και μια διαπίστωση ότι το ρεύμα των νέων δημιουργών απείχε πολύ πλέον από τις δικές μου θεωρήσεις περί ποίησης και δεν μπορούσε να με καλύψει. 

Κάπως έτσι προέκυψε η ποιηματοποίηση στο :
www.gpointspoetry.blogspot.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα αξιόλογο ιστολόγιο που δυστυχώς όπως και πολλά άλλα είναι δύσκολο να ανακαλύψεις.
Μπράβο σας που το αναδείξατε από τη σελίδα σας.

ΛΙΑ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΠΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ?

Gee Pontius είπε...

αγαπητή Λία
θεωρώ την ποίηση σαν "βάση" για οποιαδήποτε μορφή τέχνης και όχι σαν "κορύφωση" όπως την θεωρούν οι σημερινοί ταγοί της.
Κάποτε είχαμε σαν πρότυπα τον Σεφέρη και τον Ελύτη, νομπελίστες και οι δύο και γνώστες της ελληνικής γλώσσας, σήμερα τα πρότυπα είναι άλλα, ελληνόφωνα και ξενόφωνα που στο όνομα του "μοντέρνου" θυσιάζουν ρίμα,μέτρο, ακρίβεια έκφρασης, άγνοια της σωστής λέξης και στερώντας τους την πιθανότητα κάποτε να μελοποιηθούν και να γίνουν αθάνατα. Κι αυτό -κατά την άποψή μου- γιατί δεν θεωρούν την ποίηση σαν βάση αλλά την θεωρούν με την αλαζονεία της κορύφωσης.

ΛΙΑ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΤΕ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ.

Gee Pontius είπε...

Ο μαθηματικός προσπαθεί πάντοτε για την βέλτιστη εφικτή λύση δηλαδή τον πιο σύντομο και ασφαλή τρόπο να φθάσει σ' αυτήν. Είναι συνηθισμένος σε ορισμούς όπου δεν λείπει αλλά ούτε και περισσεύει καμιά λέξη. Εχει επίσης συνηθίσει όταν ακούει έναν ορισμό να φέρνει στον νου του όλες τις ιδιότητες που προκύπτουν από αυτόν.
Την ίδια μεθοδολογία ακολουθούν και οι (κλασσικοί) ποιητές τηρουμένων κάποιων αναλογιών, χρησιμοποιούν μόνο τις απαραίτητες και καλά διαλεγμένες λέξεις και εκμεταλλεύονται τους συνειρμούς που προκαλούν αυτές οι λέξεις

Daniele είπε...

Δεν καταλαβαίνω όλα όσα γράφετε, είστε απλά ένας μαθηματικός και γράφει ποίηση. Από κελύφη ματιά λογικό άνθρωπο. Και ποιες είναι αυτές οι όμορφες γάτες? Δικός σου? mousatoi Λατρεύω τους άνδρες! Ιδιαίτερα υψηλές. Κοιτάζω ψηλά ... τι ντροπή είμαι μακριά τα μέρη σας!
Πολλά φιλιά από την Πορτογαλία!

Blogger Widgets