Το blog "Άναυδος"




"Άναυδος blog"


Το "Άναυδος blog", με τις εκτός δικτύου ορολογίες θα το λέγαμε "Ποικίλης ύλης".
Όμως, με τις νέες συνθήκες που εισάγει το δίκτυο, αυτό το "Ποικίλης ύλης" απέχει πολύ από ότι θα καταλάβαινε κάποιος μη σχετικός με το δίκτυο.

Το δικό μας blog έχει την κύρια βαρύτητα σε τρεις κατευθύνσεις.

Συνεχή, δυναμική ροή άμεσων ειδήσεων.
Σε αυτό διαφέρει θετικά από τα περισσότερα ειδησεογραφικά blogs γιατί ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανατρέχει προς τα πίσω σελίδες επί σελίδων φορτωμένων με αναρτήσεις ειδήσεων οι οποίες συσσωρεύονται εν σειρά, στα περισσότερα, με ρυθμούς μια κάθε 5 έως 10 λεπτά.
Εδώ είναι όλες μαζεμένες κατά τίτλους, ο χρήστης παίρνει μια συνολική εικόνα των τελευταίων 24 ωρών σε μια μόνο άποψη της οθόνης, και αν θέλει επιλέγει τίτλο για περισσότερα.
Από την άλλη, και στο δικό μας blog, οι τίτλοι και οι ειδήσεις ενημερώνονται άμεσα από την στιγμή που θα εμφανιστούν στις πηγές (γνωστές ειδησεογραφικές σελίδες στο δίκτυο).

Δημόσιο Βήμα απόψεων, ή «ο Τοίχος» όπως το λέμε.
Εκεί μπορεί να στείλει κείμενο για ανάρτηση οποιοσδήποτε (και εννοώ ο-π-ο-ι-ο-σ-δ-ή-π-ο-τ-ε) και για οτιδήποτε.
Δεν έχει σημασία αν έχει διαφορετικές, έως και ακραία διαφορετικές, πολιτικές απόψεις από εμάς.
Δεν έχει σημασία αν πραγματεύεται ένα θέμα που για τα δικά μας γούστα είναι αδιάφορο ή αστείο, πχ «κέντημα» ας πούμε.
Δεν έχει σημασία αν το κείμενο έχει να κάνει ακόμη και προσωπικά με εμάς, πχ εναντίον μας, πρώτα θα δημοσιευτεί και μετά θα σχολιάσουμε από κάτω όπως οι άλλοι σχολιαστές.
Οι μόνοι κανόνες που υπάρχουν είναι το κείμενο να ανήκει στον αποστολέα, και, να μην κινδυνεύει από αυτό με απαγόρευση ή κλείσιμο η σελίδα, τίποτε άλλο.

Ενιαία λειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με γνώμονα συγκεκριμένο προφίλ χρήστη.

Ο χρήστης που εξ αρχής καθορίσαμε σαν σκοπό είναι εκείνος που διαθέτει περίπου 15’ την ημέρα για μια συγκεντρωτική σελίδα η οποία θα καλύπτει συγκεκριμένες καθημερινές ανάγκες του.

-Θα θέλει να ρίξει μια εύκολα συνοπτική ματιά στις ειδήσεις που συνέβησαν από την προηγούμενη ενημέρωση του (συνήθως 24 ώρες), και αν τον ενδιαφέρει κάποια να έχει την δυνατότητα να επεκταθεί. Οι ειδήσεις αυτές, μάλιστα, στην εποχή του δικτύου δεν μπορούν να είναι μόνο τις προηγούμενης ημέρας, όπως στις εφημερίδες, πρέπει να είναι ή δυνατόν και της προηγούμενης ώρας.
Για αυτό, όλο και περισσότερο τελευταία, πολύς κόσμος όχι μόνο έχει ενημερωθεί από τα blogs ακόμη και πριν τις ειδήσεις της TV, αλλά πολλές φορές όταν βλέπει την είδηση στην τηλεόραση ήδη ξέρει περισσότερα για το θέμα από όσα προλαβαίνει να πει ο δημοσιογράφος εκεί. Επιπλέον, ανάλογα και το blog, οι ειδήσεις στο δίκτυο είναι και συνδυασμός πολλών πηγών. Το «Άναυδος blog» καλύπτει όλα τα παραπάνω.

- Θα τσεκάρει τον καιρό για το ραντεβού, την δουλειά, την βόλτα, ή και το ταξίδι ακόμη.

-Θα ελέγξει για μια διαδρομή προς το σημείο που τον ενδιαφέρει. Στην ίδια πόλη για δύο γειτονιές πιο πέρα, έως μέχρι και την άλλη άκρη του κόσμου (στην κυριολεξία).

- Θα ρίξει και μια ματιά, πάντα χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται πολύ ανάμεσα σε σελίδες, ποιος γιορτάζει σήμερα, ποιος γιορτάζει αύριο («να πάρω τηλέφωνο, γιορτάζει ο Μήτσος»).

- Θέλει και ζώδια; Έχουμε και ζώδια.

- Και αν έχει 5' παραπάνω θα διαβάσει και ένα άρθρο, ή να σχολιάσει, εφόσον υπάρχει κάποια ανάρτηση, ή να στείλει και το δικό του κείμενο στο ίδιο δημόσιο βήμα, κάτι που δεν είχε σαν δυνατότητα «έκφρασης» στην προ δικτύου-blogging εποχή.

- Τέλος, μια μέρα ακούει για ένα ξαφνικό γεγονός που έγινε πριν μια ώρα, ή ακόμη και για ένα σεισμό. Θα μπει πάλι στο «Άναυδος blog» και θα τσεκάρει τις ειδήσεις ή τον ενημερωμένο χάρτη σεισμών.

Ποιοι είμαστε.

Είμαστε μια ομάδα 9 χρηστών-φίλων, που μαζεύτηκε σταδιακά. Για την ακρίβεια σταδιακά αρχίσαμε να "στρωνόμαστε" στην δουλειά ο ένας μετά τον άλλο από όταν πριν κανα χρόνο άνοιξα μόνος μου το ομώνυμο blog έχοντας ένα κίνητρο τότε, ενώ οι άλλοι ήταν απρόθυμοι ακόμη.

Το "Άναυδος", εξ αρχής, είχε περίπου την μορφή και τον χαρακτήρα που έχει τώρα αλλά από ένα σημείο και μετά, είτε για να βελτιωθεί είτε για να ασχοληθεί κανείς σε βαθμό που να έχει αποτέλεσμα, ήταν αδύνατον η δουλειά να γίνεται από ένα άτομο.
Έτσι, τώρα, είμαι στην καθαυτή «ασχολία» του blogger, δηλαδή συντάκτης, σχολιαστής, και παράλληλα εκπροσωπώ την ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως: Ανάγκες για μεμονωμένα γραφικά ή για τις κατά καιρούς καμπάνιες κοινωνικού ή πολιτικού περιεχομένου.
Συνεχείς ανάγκες σε διάφορες φωτό και την επεξεργασία τους. Σχεδιασμού και συντήρησης της σελίδας. Κώδικα λογισμικού, πολύ κώδικα, κι άλλο κώδικα. Παρακολούθηση εν γένει του δικτύου για μια έστω σχετική εικόνα του «τι τρέχει». Διατήρηση επαφών. Συνεχή παρακολούθηση της επικαιρότητας, ώστε να υπάρχει καλή αντίληψη για μια αξιοπρεπή ενδεχόμενη άποψη. Και βάλε, και βάλε, πολλά.


"Άναυδος blog"



53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala paidia exw entypwsiastei pragmatika!
Katapliktiki organwsi.
To evlepa edw arketo kairo alla den eixa mpei epeidi dne evlepa oti enimerwnetai.
Tha ginw fan..
XRONIA POLLA.

tasos είπε...

Mπράβο παιδιά !!!
θα σας διαβάζω!
χρόνια πολλά

Pantelis είπε...

Pragmati parakolouthw kathimerina ton anavdo giati san xristis eimai akrivws aftos ston opoio leei oti apefthinetai. Mpravo paidia!

Ανώνυμος είπε...

Einai fovero blog!Egw to parakolouthw arketo kairo kai einai i moni periodos pou eimai toso enimerwmeni.Mexri kai ton kairo exei!
Ps Anavdos latreuw to pontiki game leme!

Ανώνυμος είπε...

Kalimera paidia! Mpravo synexiste tin kali douleia!! Pragmatika me entipwsiasate kai mena. To mono pou den mou arese einai oi diafimiseis pou vgainoun sto kentro tis selidas kapoies fores.

Ανώνυμος είπε...

kalh douleia xronia polla

Άναυδος είπε...

Σας ευχαριστώ, και εκ μέρους της ομάδας μας.

Χωρίς θετική ή αρνητική κριτική δεν μπορεί να σταθεί τίποτα σαν δημόσια έκφραση, και δεν θα έχει δικαίωμα ύπαρξης ως τέτοια, εδώ τα blog των απλών πολιτών.
Για αυτό, ελπίζω να συνεχίσουν είτε τα καλά σχόλια που μας τρέφουν είτε τα κριτικά που μας πληροφορούν.

-
Για τις διαφημίσεις που είπε η @Valeriani Dimitriou.
Είναι σίγουρα επισκέπτης του blog γιατί αυτές τις ημέρες δεν έχουμε διαφημίσεις λόγω τεχνικού προβλήματος, και την ευχαριστώ.
Οι διαφημίσεις που βλέπετε, σε οποιαδήποτε σελίδα στο δίκτυο, δεν αποδίδουν εντελώς τίποτα παρά μόνον σε επισκεψημότητες 20.000 ατόμων την ημέρα και πάνω.
Έτσι δεν αξίζει τον κόπο. Εντελώς.

Έχουμε επιλέξει να τις βάζουμε γιατί οι σελίδες με διαφημίσεις άτυπα προωθούνται στα αποτελέσματα στα ψαχτήρια (έγινε θέμα και στην ΕΕ). Είναι οι διάφορες υποχωρήσεις που κάνουμε, ώστε να αναπνέουμε, όσα blogs σπρωχνόμαστε στο περιθώριο από τα άλλα που έχουν συστημική υποστήριξη από κόμματα και οργανώσεις, και μάλιστα αθέατη υποστήριξη. Μιλάμε για το Ελληνικό blogging.
Για αυτό, το πάνελ διαφήμισης έχει ένα κουμπάκι [X] ώστε να εξαφανίζεται από το πεδίο του αναγνώστη. Αν δούμε οτι οι διαφημίσεις δημιουργούν όχληση πάνω από ένα σημείο στους τακτικούς μας χρήστες, τότε, να είστε σίγουροι οτι θα τις αφαιρέσουμε τελείως, και ας πέσουμε κατακόρυφα σε τυχαία επισκεψημότητα.
-

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
πραγματικά παρακολουθούσα το blog αλλά οι διαφημίσεις δεν μου άρεσαν.
Για το κουμπάκι, δεν είναι πάντα ορατό και δεν μπορούν να το βρουν όλοι οι χρήστες.
Καταλαβαίνω όμως τους λόγους που αναφέρετε και μάλλον θα πρέπει να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσετε.
Επίσης πιστεύω ότι θα βοηθούσε η δημιουργία μιας περισσότερο "πιασάρικης" σελίδας, χρωματικά και αισθητικά, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ή να υποβιβάσω την υπάρχουσα. Καταλαβαίνω ότι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος και τα μέσα πενιχρά ειδικά για τους πραγματικούς ερασιτέχνες, οι οποίοι βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και οι μόνοι που αξίζει να διαβάζεις επειδή δεν είναι κατευθυνόμενοι.
Καλή χρονιά.

Άναυδος είπε...

@Valeriani Dimitriou

Επομένως. Χρειαζόμαστε προτάσεις στα εξής θέματα:

= Τρόπους να προσεγγίσουμε το μεγάλο κοινό.

= Υπέδειξε μας μια σελίδα της αισθητικής που θα σου άρεσε, αναλογικά με τις ασχολίες του "Άναυδος blog".
Θα αποκτήσουμε, έστω, μια χρήσιμη εικόνα πως μας βλέπει κάποιος "από έξω".

Ana Cristina είπε...

Hello my friend, thanks for your visit. My best wishes for a very happy 2011 to you and your family!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Χμ!! Δύσκολα μου βάζετε..
Λοιπόν για να είμαι ειλικρινής καμία από τις σελίδες των μπλογκ που ασχολούνται με τις ειδήσεις δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.
Αν με ρωτήσεις τώρα για κάποιο άλλο μπλογκ θα σου πω ότι αυτή εδώ που γράφουμε μου αρέσει.
Τρόπος για να προσεγγίσετε το μεγάλο κοινό?
Κατά την προσωπική μου άποψη το μπλογκ σας είναι ΑΞΙΟΛΟΓΟ από τα καλύτερα στο χώρο και έχει όλα τα προσόντα να προσεγγίσει το μεγάλο κοινό.
Φυσικά ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η κλεμμένες αναρτήσεις, κλπ κλπ το καθιστούν δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.
Νομίζω ότι αν βελτιωθεί λίγο η αισθητική (γιατί όλα τα άλλα τα έχει) και ίσως λίγο η λειτουργικότητα θα πάτε πολύ καλά.
Εγώ θα έκανα μικρότερο το πάνελ των κυλιόμενων ειδήσεων και θα άλλαζα ίσως το υπόβαθρο σε κάτι περισσότερο ζεστό.
Φυσικά υπάρχουν στο χώρο τα γνωστά ονόματα που ήδη τα ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά νομίζω ότι θα βρείτε το δρόμο σας.
Εγώ πάντως σας διαφημίζω και νομίζω ότι και οι υπόλοιποι που γίνονται αναγνώστες σας θα κάνουν το ίδιο.

Άναυδος είπε...

@Valeriani Dimitriou

Σε ευχαριστώ θερμά και για τις συμβουλές και για τα καλά λόγια.

Ήδη, ήσουν η αιτία να κάνουμε σύσκεψη στο θέμα και αποφασίσαμε πλειοψηφικά να μην ξαναμπούν διαφημίσεις.
Στην τελική, αν ο πολίτης δεν είναι από μόνος του αρκετά ανήσυχος ώστε να ερευνά και πίσω από τα φώτα, τότε γενικώς, δεν αξίζει να γίνουμε πιο γνωστοί πέραν της φυσικής εξέλιξης που μας αναλογεί στην σκιά των πραγμάτων.
Μ.Ο. στο πρώτο μας έτος έχουμε ένα minimum 900-1000 επισκεπτών την ημέρα, από τους οποίους οι 450 περίπου χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, και από αυτούς περίπου οι 200 είναι σταθεροί.

Αισθητική.
- Θέμα παλέτας (κυρίως).
Συμφώνησε και ο Dennis (ο ερασιτέχνης μας επί του web design) να φτιάξει 3-4 παλέτες να τις μελετήσουμε.
Αυτές τις ημέρες, επιπλέον, έχει και το βάρος να αναπροσαρμόσει προς το χρησιμότερο τις «υπηρεσίες», πχ τον χάρτη της google.
- Περιοχή κύλισης των ειδήσεων.
Πιθανόν να θέλει κάποιο περιορισμό στο ύψος. Την έχουμε σε τέτοια έκταση ύψους κυρίως για «κράχτη». Έχουν εθίσει το κοινό σε σελίδες-κατεβατά συνεχών αναρτήσεων και, όταν πρωτο-βλέπει την σελίδα, ίσως να μην του γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι (χαχα).
Σημειώθηκε, πάντως, για καλύτερη μελέτη στο άμεσο μέλλον. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την, αναμενόμενη στο άμεσο μέλλον του δικτύου, επισκεψημότητα μέσω κινητών συσκευών.

Σίγουρα μας διαβάζουν και άλλοι σε αυτά που λέμε εδώ. Εμπρός παιδιά, κάντε ένα βήμα μπροστά και πέστε μας μια γνώμη και εσείς!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν να σας πω και εγώ την δική μου γνώμη.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μπλογκ, χωρίς να θέλω να σας κάνω το χατήρι.
Διάβασα την παρουσίαση εδώ και μετά το έψαξα όλο. Το θέμα είναι ότι πράγματι έχετε ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αλλά χρειάζεται προσπάθεια στον αναγνώστη να το δει. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ με την πρώτη ματιά.
Νομίζω ότι ο περιορισμός του ύψους στη ροή των ειδήσεων και στα νέα BBC CNN θα επιδρούσε θετικά.
Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να περιοριστούν στην δεξιά πλευρά σε μικρότερο χώρο.
Οι ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ να ανέβουν πάνω είναι πολύ κάτω.
Και φυσικά και η αισθητική να βελτιωθεί λίγο να μην είναι τόσο ψυχρή να γίνει περισσότερο "ζεστή".
Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Ελπίζω επίσης η νέα χρονιά να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
Δημήτρης (προσπάθησα να συνδεθώ με το μαιλ μου αλλά στάθηκε ΑΔΥΝΑΤΟΝ).

stefanos marinakis είπε...

Είναι πολύ καλό το μπλόγκ. Τις διαφημίσεις καλά κάνατε και τις βγάλατε γιατί εμεις δεν τα ξεραμε όλα αυτά και ήταν κάπως.
Αισθητικά μου αρέσει ίσως να θέλει λίγο πείραγμα το κομάτι με τον τίτλο.

Μπάμπης Αλεξ. είπε...

Ανώνυμος 2 θέσεις πιο ψηλά. Έκανα πρόσφατα το λογαριασμό στο Google και είχα το ίδιο πρόβλημα. Τελικά έφταιγε το firewall!
Το blog είναι πολύ καλό το παρακολουθώ σχεδόν ένα μήνα. Αισθητικά δεν ξέρω εμένα μου φαινεται καλό για γενικής κατηγορίας δηλαδή ότι πιάνει όλο το κόσμο. Μη το κάνουνε και ρόζ!
Με τόσα που γίνονται γύρω μας θέλω και εγώ να γράψω στό δημόσιο βήμα αν βρώ κάποια μέρα το χρόνο.

Άναυδος είπε...

@Ανώνυμος - December 29, 2010 5:11 PM (Δημήτρης)
Δεν μπορείτε (ρητορικά μιλώ) να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η ενεργητική/δυναμική συμμετοχή των επισκεπτών στα blog. Δλδ με κρίσεις, προτάσεις, απόψεις, σχόλια επί αναρτήσεων, αλλά και αποστολή κειμένων.
Για να μην πολυλογώ δίκην άρθρου, είναι η δυνατότητα που παρουσιάστηκε για την σύγχρονη πεμπτουσία της κοινωνίας μας. Το αν θα μεγαλώσει σαν συλλογική κοινωνική δράση ή θα προλάβουν να το καπελώσουν, δεν ξέρω. Είμαι αισιόδοξος.

== «χρειάζεται προσπάθεια στον αναγνώστη να το δει. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ με την πρώτη ματιά.»
Εμείς, και όλοι μας οι γνωστοί, έχουν εθιστεί στην όψη του και δεν αποτελούμε αντικειμενικό κριτή. Προσπαθούμε συνέχεια να δούμε τα πράγματα από την ματιά του νέου επισκέπτη αλλά είναι τρομερά δύσκολο. Θέλουμε γνώμες σε αυτό. Στραβές, κουτσές, ίσιες, δεν έχει σημασία, από κάπου θα πέσει η σπίθα να ανάψει η ιδέα.

== «περιορισμός του ύψους στη ροή των ειδήσεων και στα νέα BBC CNN»
Ήδη κάναμε μια πρόχειρη μείωση, να δούμε κάποιες μέρες πως θα είναι, εμένα μου φάνηκε λίγο ασφυκτικό, θα δούμε. Για τα BBC CNN. Είναι το ύψος που δίνει το έτοιμο feed, για να φτιάξουμε δικό μας θέλει πολύ κόπο και χρόνο, από την άλλη θα περιορίσει τον αριθμό των ειδήσεων που φαίνονται με μια ματιά. Αυτό είναι συνεχώς το πρώτο μας κριτήριο σε όλα, όσον αφορά το user interface. Θέλουμε να βάλουμε και Al Jazeera, υπάρχει ακόμη δικό τους πρόβλημα διασύνδεσης (του δωρεάν feed).

== «Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να περιοριστούν στην δεξιά πλευρά σε μικρότερο χώρο.»
Απαπα, όχι! Πρώτον είναι το καμάρι μας να τους βλέπουμε φάτσα-μόστρα όποτε μπαίνουμε. Δεύτερον, η πλειοψηφία της ομάδας θεωρεί ότι προσθέτει δυναμικότητα στην όψη, δλδ είναι από τα στοιχεία που δείχνουν την σελίδα λιγότερο σαν ένα ακόμη κομμάτι χαρτί. Ίσως βρούμε τρόπο να καταλαμβάνει πάλι μεγάλη έκταση αλλά στην πλευρική, από την προκατασκευή της εκεί γίνεται σαν γραμματόσημο.

== «Οι ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ να ανέβουν πάνω είναι πολύ κάτω.»
Βάλαμε, σχετικά πρόσφατα, μια ετικέτα-κουμπί πάνω-πάνω, δεν ξέρω, βοηθάει καθόλου; Πέστε και οι άλλοι μια γνώμη.

== «η αισθητική να βελτιωθεί λίγο να μην είναι τόσο ψυχρή να γίνει περισσότερο "ζεστή"»
Λοιπόν, βλέπω ότι το κίνημα (χαχα) για μια πιο ζεστή παλέτα αυξάνεται. Υποθέτω δλδ ότι μιλάμε κυρίως για χρώματα. Μας περιμένουν δύσκολες ώρες. Κάναμε μια πρόχειρη αλλαγή μόλις, αλλά θα πάρει κανα μήνα μέχρι να καταλήξουμε.
Το σχήμα της όλης μετώπης, ψηλά, θα αλλάξει και αυτό.
Πως σας φαίνονται τα ελαφρώς πιο ταιριαγμένα χρώματα που βάλαμε σήμερα;

Ελπίζω και εγώ, Δημήτρη, και εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Διότι δεν πάμε καθόλου καλά.

Άναυδος είπε...

@Stefanos
Ναι, η ιδέα περί της περιοχής τίτλου είναι καλή (η μετώπη που λέω εγώ). Σε κάποια φάση θα ενσωματωθεί στην όλη αναμόρφωση.

Άναυδος είπε...

@xorikos
Παιδιά, γράφτε κείμενα, κάντε σχόλια. Χωρίς αυτά σχεδόν δεν υπάρχουμε.
Χωρίς αυτά δεν αυξάνεται, και ως κοινωνικό κίνημα, ο χώρος του blogging.

Ανώνυμος είπε...

Η αισθητική, η λειτουργικότητα και όλα τα άλλα που συζητάμε είναι κατά την άποψή μου περισσότερο υποκειμενική υπόθεση. Βέβαια υπάρχει και το αντικειμενικά κακό αλλά κανένας δεν θα το κάνει τουλάχιστον συνειδητά.
Αναφορικά με το blog κατά την άποψή μου είναι πολύ καλό και η ροή των ειδήσεων είναι όμορφη και λειτουργική.
Νομίζω ότι όπως είναι τώρα είναι καλή, εγώ θα την έκανα και λίγο μικρότερη για να φαίνεται μεγαλύτερο μέρος της σελίδας.
Θα συμφωνήσω εν μέρει με κάποιον από τους παραπάνω σχολιαστές, όσα περισσότερα βλέπεις με την πρώτη ματιά και όσο περισσότερο εύπεπτα είναι τόσο καλύτερο.
Το θέμα είναι ότι ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος στις μέρες μας (τουλάχιστον ο δικός μου) και όσα περισσότερα βλέπεις και όσο γρηγορότερα τα κατανοείς τόσο περισσότερο σε ελκύει ένας τόπος.
Για τα χρώματα ίσως κάποια περισσότερο ζεστά θα δημιουργούσαν καλύτερη διάθεση, αυτά μάλλον οι ειδικοί τα ξέρουν. Εμένα μου αρέσουν τα ζεστά γήινα χρώματα και όχι τα ψυχρά.
Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον από τους δημιουργούς και συντάκτες του χώρου και εδώ βλέπω μια ομάδα που ενδιαφέρεται, συμμετέχει, προβληματίζεται και είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της.
Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του blog και θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.
Και να ευχηθώ τη νέα χρονιά να σας φέρει στην κορυφή.
Εύας νέος αναγνώστης σας.

Άναυδος είπε...

@Anonymous (December 30, 2010 11:58 PM)

Γενικα πρώτα.
Βλέπω οτι αυξάνονται και τα περί μικρότερης επιφάνειας σε διάφορες όψεις, πχ της ροής των ειδήσεων. Δεν μου είπατε ακόμη για την μικρότερη σε ύψος που έχουμε τώρα δοκιμαστικά. Αν γίνει επιπλέον μικρότερη ο χρήστης θα περιμένει να περάσει όλο το ρολ για να το ελέγξει, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα το πλήθος ειδήσεων.
Δείτε και πείτε για την δοκιμαστική.

Ειδικότερα στον Ανώνυμο.
Στην πράξη βαδίζουμε, εμείς, πρώτα με την ικανοποίηση των ήδη σταθερών χρηστών, και στην συνέχεια για το "φλερτ" με τους δυνητικά μελλοντικούς. Το αντίθετο δλδ που γίνεται σήμερα στον καπιταλισμό και το οποίο, προσωπικά, ως τακτική μου γυρίζει τα σωθικά.
Είπα πιο πάνω ότι το προφιλ χρήστη που έχουμε καθορίσει είναι ο καθημερινός που θέλει "μιας ματιάς" ενημέρωση όπως και "υπηρεσίες" για διάφορες καθημερινές ανάγκες, ακόμη και την ανάγνωση ενός άρθρου. Εκφράζεσαι, όπως και οι παραπάνω, ακριβώς ως τέτοιου προφιλ χρήστης. Σημείωσα όλα όσα είπες.

Για τα χρώματα, γίνεται χαμός στην ομάδα. Χτες βράδυ ο Dennis με τον Apache είχαν έτοιμη μια δοκιμαστική σελίδα σε σκοτεινές αποχρώσεις του γραφίτη όπου θα ζωηρεύουν τα χρώματα των γραφικών και το κείμενο, η οποία μου άρεσε (http://test-o-anavdos.blogspot.com/). Όμως, σκεπτόμενος σαν επισκέπτης της σελίδας, σήμερα το πρωί που είχα "πρωινή" διάθεση την ήθελα πολύχρωμη, περίπου όπως την έχουμε τώρα. Είναι πολύ δύσκολο το πρόβλημα, αλλά ευχάριστο, μακάρι όλα τα προβλήματα στην ζωή να ήταν τέτοια, δλδ να είμαστε bloggers που αγωνίζονται να κάνουν χαρούμενη και ελκυστική μια σελίδα.
Πιστεύω, στο θέμα, θα έχουμε αποτέλεσμα μετά τα Φώτα.

Παιδιά,
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για επιλογές χρωμάτων για αρχή θα σας φανεί πολύ χρήσιμη αυτή η σελίδα:
http://www.tigercolor.com/color-lab/color-theory/color-theory-intro.htm

Για το μέγεθος στις επιφάνειες όπως τις ειδήσεις καλό είναι να μην τις μικρύνετε άλλο. Ο χρήστης που είναι τακτικός στην σελίδα ξέρει να κοιτάξει και τα υπόλοιπα πιο κάτω. Οι άλλοι αν τους αρέσει η πρώτη ματιά θα ανακαλύψουν και τα υπόλοιπα.

Ίσως αξίζει περισσότερο να δείτε κάποιες μεταθέσεις. Ας πούμε να ανέβει η περιγραφή πιο πάνω και να δώσει χώρο για να μεταφερθεί πρώτη σε εμφάνιση η μπάρα με τα εικονίδια, συνεχίζοντας οι ειδήσεις να φαίνονται στο άνοιγμα της σελίδας.

Νίκος web designer

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika paidia emeina ANAVDI.
Oxi mono gia to blog pou pragmatika einai omorfo, alla kai gia ola afta pou diavasa parapanw.
Eiste foveroi.
Emena mou aresei opws einai.
Piga sti selida pou proteine o anwnymos me ta xrwmata kai ematha polla.
Isws kapoia allagi sta xrwmata edine allo tono.
Kai pali KALI XRONIA.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα κάνω σχόλια παιδιά. Θα σας πω μόνο ότι μου αρέσει η δουλειά σας.
Χρόνια πολλά !!
Σας διαβάζουμε !
Και καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στο πιο ...ΑΝΑΥΔΟ... μπλογκ..
Ευχές να είστε πάντα πρώτοι..

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLLA
ME AGAPH XARA DIMIOYRGIA
KAI YGEIA
EISTE APO TOUS KALYTEROUS..
EMENA MOU ARESETE OPWS EISASTE..
AN ALLAXETE XRWMA MIN VALETE MAVRO..

Unknown είπε...

Έμεινα ΑΝΑΥΔΗ παιδιά, πραγματικά αξίζετε. Πρώτη φορά βλέπω τόση ανταπόκριση στα σχόλια των αναγνωστών. Σας αξίζουν τα καλύτερα. Και το μπλογκ σας όμορφο.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
Υγεία και αγάπη.

Άναυδος είπε...

Να λοιπόν που το εξαιρετικό nerokota.blogspot.com, μας δημιούργησε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο.
Ο χτεσινοβραδυνός είναι άλλο πράγμα, είμαι στον 3ο καφέ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

@Anonymous (Νίκος web designer)
Σε ευχαριστώ που σαν επαγγελματίας στάθηκες για να μας μεταβιβάσεις δυό λόγια εμπειρίας.
Την σελίδα την είχαμε ήδη υπόψη μας, ο Dennis δλδ, αλλά το επόμενο πρόβλημα ήταν να βρούμε κάποιο αξιόλογο με χρωματικούς δίσκους ώστε και να δουλέψουμε την όλη γνώση. Το βρήκαμε και αυτό, αλλά το μεθεπόμενο πρόβλημα ήταν ο αχταρμάς στις δυνητικές επιλογές (για εμάς τους άπειρους).
Στο τέλος, πρόσφατα, καταλήξαμε στα προτεινόμενα του google editor, παρά την μελέτη της θεωρίας πάλι γίνεται ένας ψιλο-χαμός αλλά κάτι άρχισε να καλυτερεύει, θα δούμε.
Το μόνο στο οποίο καταλήγουμε με ασφάλεια είναι οτι οι "επαγγελματικές" σελίδες έχουν 3-4 χρώματα όλα κι όλα, ενώ και πάλι, είναι στην ουσία σκιές ή τόνοι του ίδιου ή περίπου του ιδίου χρώματος. Οποιαδήποτε άλλη "πολύχρωμη" πρόταση είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη ακόμη και για επαγγελματίες. Σωστά;

Στην αναδιάταξη θα κάνουμε ακριβώς αυτά που είπες, συμφωνούμε.
Καλή Χρονιά!

@Mantalena Grimou
@Φλώρα
@Anonymous (Νίκος)

Χρόνια Πολλά παιδιά!

@Melenia
Να μην βάλουμε μαύρο; Χμ, τώρα που το λέμε σκέφτομαι μήπως να το βάζαμε έστω στον χώρο αναρτήσεων, θα δούμε.
Χρόνια Πολλά!

@Patricia
Θα αρχίσω να χαίρομαι υπέρμετρα αν βλέπω αντίστοιχη σε ορμή συμμετοχή και στην αποστολή άρθρων για ανάρτηση και στα σχόλια επί των αναρτήσεων, κυρίως τα δεύτερα γιατί είναι η σκεπτόμενη και αλληλεπιδρούσα κοινωνία.
Χωρίς την ενεργή συμμετοχή των χρηστών θεωρούμε οτι η δική μας ύπαρξη ως σελίδα είναι μικρότερη κατά τα 2/3! Δεν είναι "ωραία λόγια", είναι η ουσια του blogging.
Καλή Χρονιά!

Χρόνια Πολλά, και Καλή Χρονιά κυρίως με υγεία σε όλους τα άλλα της ζωής θα τα βρούμε.

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά παιδιά.
Διαβάζω τα σχόλια και σκέπτομαι ότι αν όλοι οι ερασιτέχνες είχαν την ίδια ορμή δύναμη και αγάπη για αυτό που κάνουν με σας τότε αυτός ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.
Γιατί σήμερα όπως έχουν τα πράγματα την έχουμε βάψει όλοι.
Στη σελίδα σας μπήκα μερικές φορές παλιότερα και η σημερινή της μορφή έστω και λίγο αλλαγμένη ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
Βασικά δεν βρίσκω κάτι που πρέπει να αλλάξετε προς το παρόν. Αν κάποτε προτιμήσετε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς θα μου άρεσαν και εμένα τα ζεστά λεγόμενα χρώματα, αυτά που σε κάνουν να χαλαρώνεις λίγο. Επίσης θα προτιμούσα το παράθυρο που ανοίγει πατώντας πάνω σε κάποια είδηση να ήταν μικρότερο και όχι πλήρους οθόνης.
Καλή χρονιά και πάλι.

Άναυδος είπε...

@Vasilios
Τι μου κάνεις τώρα, μου έβαλες φυτίλι πάλι.

"[…] ο κόσμος θα ήταν καλύτερος"
Αυτό περιμένουμε, και αναλύω σε διάφορα σημεία πιο πάνω, από το -κατ'ουσίαν- κίνημα που αποτελεί το blogging. Ποιο;
Ακριβώς αυτό που κάνουμε και εδώ όλοι εμείς, εσείς, σε αυτή την στήλη. Συμμετοχή, κρίση, άποψη, αντιπαράθεση (ακόμη δεν άρχισε να βρέχει φάπες, αλλά θα αντέξω).
Αυτή είναι η ουσία.

Πχ αρκεί να σκεφτείτε οτι όλοι στην ομάδα, έχουμε ο καθένας κάποια πολιτική ιδεολογία. Αυτή, όμως, θα την δείτε μόνο αν ανεβάσουμε και δικά μας κείμενα στο Δημόσιο Βήμα, ή στα ατομικά μας σχόλια, όμως, περιμένουμε και τα δικά σας κείμενα, όποιοι και να είστε. Περιμένουμε και τα σχόλια σας επί των αναρτήσεων όποιου ανεβαίνει στο βήμα, κυρίως αυτά για να υπάρχει η αλληλεπίδραση.
Αυτός που είναι στο βήμα είναι απατεώνας, ή και εμείς οι ίδιοι αν γράψουμε; Πείτε το! Συμφωνείτε; Πείτε το! Διαφωνείτε; Πείτε το!
Μόνο μην βρίζετε -επικοινωνείται και με άλλους λεκτικούς τρόπους ο θυμός και η ακραία αντιπαράθεση- μην μας κλείσουν την σελίδα :-)

Γιατί η ουσία στο blogging, το σύγχρονο κοινωνικό ζητούμενο, η πραγματική πρόοδος και όχι "πρόοδος", είναι ακριβώς αυτή: Ενεργή Κοινωνία!

Vasilios σε ευχαριστούμε, και, Χρόνια Πολλά!

Ανώνυμος είπε...

kalisperizo apo usa! pedia enimeronome gia tin patrida apo esas edo kai 6 mines peripu.
na iste panta kala ke hronia pola!
nike

Άναυδος είπε...

@Anonymous (January 4, 2011 3:20 AM) - nike

nike μας κάνεις πολύ χαρούμενους!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Unknown είπε...

Paidia eiste foveroi.. Omorfo leitoyrgiko, teleio. Prwti fora mpika kai mou arese.
Min alaxete tipota.

Ανώνυμος είπε...

I like it at all.. Maybe is better to remove the icons from the top?

Άναυδος είπε...

@toxaivani
:-))

@Anais Parfume
The icons on the top are a collective links row, like services for every day user's convenience.
Are they not working or not appearing properly in your browser? Is it just an aesthetics issue? Give some more info pls.

Anais Parfume είπε...

My dear friend
yes it is an aesthetics issue..
Thanks for your answer.
kisses

Sorry I cannot connect with this stupid mail..

Άναυδος είπε...

@Anais Parfume
You said "aesthetics" and "remove from".
They are for the every day user's convenience -at first sight. We have not to remove but just change the style of them.
So we need a clue on that. The icons to be:
a- smaller
b- fancier
c- more colorful
d- more harmonious between each other
e- oh leave them this way, you tired me!

Pick out one or a combination of them or give a custom one!

Anais Parfume είπε...

Hi again!!
Thank you for your attention to my comment! I'm impressed!
My answer is a+d.
Maybe this summer I'll meet you in Greece (if you want it), I'm very curious to see you :)
Milaw Ellinika alla oxi poli kala.
Kiss

Άναυδος είπε...

@Anais Parfume
I'm very thankful of your attention :-)
Never ask a blogger out here in Greece is an issue not to talk about. Given that most of Gr bloggers like rest of people in Greece are political animals. Things in political-economical-social terms are very harsh and I think that never ceased to be. In Greece I mean.

Of course I do have attention to your comment.
Blogging is an interactive matter unlike ie posting on newspapers. Every comment with creativity value means fermentation to us all, isnt it? It is the blogging meaning otherwise net is useless as a society evolution.

So a+d. Dennis, our amateur designer has already given his orders mam! I think we'll see the result after a week or so.

Anais Parfume είπε...

My dear friend!!

What can I say?? You are a special man (or woman?)..

Thank you very much again. We will be in touch.. I'll wait for the results :)

Kisses.. (Anais = Helena)

Άναυδος είπε...

@Anais Parfume
I'm a man, "Άναυδος" is a masculine noun.

Anais Parfume είπε...

Thanks God !

Άναυδος είπε...

Προσθέσαμε νέο εινονίδιο-κουμπί "Θέσεις Εργασίας".

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λειτουργικό και όμορφο blog !

Άναυδος είπε...

Ευχαριστούμε "Ανώνυμος"!

-

Χρειαζόμαστε αύξηση στην συμμετοχή, και στα σχόλια στις αναρτήσεις και στην αποστολή κειμένων για αναρτήσεις.
Οποιοσδήποτε, έχετε κάποια ιδέα;

ΠΑΝΤΕΛΟΣ είπε...

ΕΓΩ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ.
ΑΝ ΘΕΛΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΝΑ ΔΙΠΛΑ.

Άναυδος είπε...

@ΠΑΝΤΕΛΟΣ
-Είμαστε σελίδα που απευθύνεται στον καθημερινό χρήστη, δλδ που θα μπαίνει κάθε μέρα για μια ματιά και στο "Άναυδοςblog" για την εικόνα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Πρέπει να διαβάσεις το αρχικό κείμενο εδώ. Για συντομία χρόνου στον αναγνώστη, η ουσία βρσκεται στις τονισμένες φράσεις.

-Η σύνδεση περί Κατίνας και των αναρτήσεων συνολικά με μπέρδεψε και δεν έχω κάτι να απαντήσω, ως μπερδεμένος δλδ. Προτείνω μια ματιά στο blogging -από 'Άναυδος'

Άναυδος είπε...

Βάλαμε και translator.

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Ετεροχρονισμένα (σε σχέση με τους ανωτέρω) τυχαίνει να μπώ εδώ & δε μπορώ να μην προσθέσω πως από καιρό το συστήνω στο blog μου & το χρησιμοποιώ για την ταχύτερη ενημέρωση. Επίσης οφείλω να προσθέσω πως έτυχε να έχω προσωπική εμπειρία της ευσυνειδησίας & της φροντίδας με την οποία ο Αναυδος διαχειρίζεται μπερδέματα & αβλεψίες.
Κι ακόμα (ο λόγος αλήθεια που γράφω εδώ) περί αισθητικής θέλω να υπενθυμίσω πως πάνω από όλα μου αρέσει γιά όσα ΔΕΝ έχει: εκτυφλωτικά χρώματα, αναβοσβησίματα, φωτορυθμικούς τίτλους, συνθήματα κι όλα τα εκτυφλωτικά πατροναριστικά που ρίχνουν το αισθητικό επίπεδο. Αγαπητοί σχολιαστές το καλό γούστο θέλει να ξέρεις να πεις ΟΧΙ, ας το εκτιμήσουμε.

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Εχοντας πεί όλα τα παραπάνω ΓΙΑΤΙ δε βρίσκω πού είστε γιά να σας ψηφίσω;

Άναυδος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άναυδος είπε...

@Δάφνη Χρονοπούλου/Mme Kastell

Χαχαχα. Γέλασα με την ακριβή περιγραφή:
"εκτυφλωτικά χρώματα, αναβοσβησίματα, φωτορυθμικούς τίτλους, συνθήματα κι όλα τα εκτυφλωτικά πατροναριστικά που ρίχνουν το αισθητικό επίπεδο"
όσων δεν πρέπει να κάνει κάποιος και όμως έχουν αναχθεί σε ένα περίεργο must της σύγχρονης ζωής. Η απορία μου είναι, ακόμη περισσότερο, και για τους "επαγγελματίες" του θεάματος ή των πολιτικών χώρων οι οποίοι είναι προσηλωμένοι ακριβώς σε αυτά, σαν να λένε οτι ο λαός που ψηφίζει (ή αγοράζει θέαμα) ανταποκρίνεται σε τέτοια ποιότητα. Μα που είναι κρυμμένος αυτός ο κόσμος στον οποίο υποτίθεται απευθύνονται; Και πόσο μεγάλο ποσοστό έχει πια, άρα υπολογίσιμο σε μια στρατηγική προώθησης; Όλοι μας, από ότι διαπιστώνω, γνωρίζουμε αλλιώς τον κόσμο που κυκλοφορεί στον δρόμο. Δλδ ο "λαός", μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά σίγουρα δεν είναι κατά πλειοψηφία της "κιτς" αισθητικής.
Εκτός και όλοι αυτοί, οι επαγγελματίες, είναι οι ίδιοι αυτής της αισθητικής και ποιούν "κατ' εικόναν" οπότε, ΑΝ είναι έτσι, πρέπει να αναρωτηθούμε ισχυρά για το τι συμβαίνει στο επικεφαλής παρασκήνιο της κοινωνίας μας.

Εν πάση περιπτώσει, πάλι βρήκα αφορμή για διάλεξη (χαχα).
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κυρία Χρονοπούλου.

Δεν συμμετείχαμε στην ψηφοφορία γιατί ήμασταν σε προηγούμενη του αγαπητού nerokota.

Άναυδος είπε...

Προσθέσαμε και το κουμπί "ΕΡΓΑΣΙΑ"

Εδώ εμφανίζονται ΑΜΕΣΑ όλες οι θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται στο διαδίκτυο, είτε από ιδιωτικές σελίδες, είτε από σελίδες που ειδικεύονται στην εύρεση εργασίας (όλες), είτε από τον ΟΑΕΔ κλπ. Ακόμη και θέσεις στο εξωτερικό.

Ένα μπράβο στον Dennis τον προγραμματιστή μας!

Άναυδος είπε...

Μόλις έφαγα κράξιμο από τον Dennis :-) Διευκρίνηση:
Όχι "Ακόμη και θέσεις στο εξωτερικό", αλλά και ΟΛΕΣ οι θέσεις που ανακοινώνονται στο εξωτερικό, είτε απλά θέσεις εκτός Ελλάδος είτε επιχειρήσεις εξωτερικού με θέσεις στην Ελλάδα.

Blogger Widgets