Στον απόηχο της ψηφοφοφίας

Αγαπητοί μας φίλοι

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που συμμετέχετε στην παρέα μας. Αν και δεν γνωριζόμαστε, έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας μια ζεστή ανθρώπινη σχέση, η οποία μας έχει κάνει πολλές φορές να νοιώσουμε δυνατά συναισθήματα.

Μπορεί να μην επικοινωνούμε συχνά, δυστυχώς οι καθημερινές μας ασχολίες και ο μεγάλος φόρτος εργασίας στο ιστολόγιο δεν μας αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά ξέρουμε ότι είναι πάντα εκεί.

Μεταφέρω αυτούσια μια παράγραφο από ένα πρόσφατο email ενός φίλου της παρέας και ενός πραγματικά εξαίρετου και ευγενικού ανθρώπου:
«Με κάποιους ανθρώπους μπορεί να μην συναντηθείς ποτέ, ξέρεις όμως ότι πάντα θα είναι εκεί αν χρειαστείς κάτι. Το διαδίκτυο είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που άλλαξε τις σχέσεις των ανθρώπων. Πράγματι, σήμερα μπορεί να γίνεις φίλος με κάποιον που δεν τον είδες ποτέ. Η αλληλοεκτίμηση είναι το πρώτο βήμα για μια αληθινή φιλία. Και που ξέρετε... μπορεί κάποια μέρα να βρεθούμε και για έναν καφέ!»
Τα σχόλια δικά σας.

Ας επανέλθουμε στην ψηφοφορία.
Η συμμετοχή ήταν ανέλπιστα  μεγάλη και αυτό αποτέλεσε για μας μια ευχάριστη έκπληξη. 

Μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερος ο μέσος αριθμός των ψήφων ανά ημέρα,  από τους επισκέπτες της σελίδας μας ανά ημέρα, αλλά και πάλι είναι ένας σημαντικός αριθμός δεδομένου ότι σπάνια έχουμε συναντήσει τόσο μεγάλο αριθμό ψήφων σε ψηφοφορία στο διαδίκτυο. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπήρχε ένας σχετικά μικρός αριθμός συμμετεχόντων και πολλά από τα συμμετέχοντα ιστολόγια είναι νέα και όχι πολύ γνωστά.

Παρακολουθήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα την ψηφοφορία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εκείνα τα ιστολόγια που έκαναν γνωστή στους αναγνώστες τους την ψηφοφορία με οποιοδήποτε τρόπο (με ανάρτηση, με ενημερωτικά email, με ανακοίνωση στην σελίδα τους σε εμφανές σημείο, με διαρκείς ενημερώσεις μέσα από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook και το twitter) πήραν τους περισσότερους ψήφους.
Έτσι μάλλον εξηγείται το γεγονός ότι ορισμένα γνωστά  ιστολόγια δεν πήραν ψήφους και μερικά πολύ λίγους ψήφους. Οι αναγνώστες τους δεν έλαβαν γνώση για την ψηφοφορία άρα ήταν λογικό να πάρουν λίγες ψήφους. Και οι αναγνώστες μας ψήφισαν άλλα ιστολόγια που πιθανώς γνώριζαν.
Βέβαια υπήρξαν και ιστολόγια που πήραν τυχαίες ψήφους είτε λόγω γειτνίασης με κάποιο που ψήφιζε κάποιος και επέλεγε και ακόμη ένα, είτε λόγω θέσης, είτε λόγω ονόματος.

Μερικά στατιστικά στοιχεία για την ψηφοφορία.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 102 ιστολόγια. Οι ψήφοι συνολικά ήταν 4.707 !!!
Είχαμε δηλαδή κατά μέσο όρο 157 ψήφους κάθε μέρα.
Ψήφισαν συνολικά 4148 +  559 =  4.707 φορές
Τα ιστολόγια έλαβαν συνολικά  19.380 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ψήφισαν περισσότερα από ένα ιστολόγια.
Κατά μέσο όρο δηλαδή κάθε φορά ψηφίζονταν 4 ιστολόγια.

Μετά το πέρας της προθεσμίας αλλαγής κατηγορίας (για όσους το επιθυμούσαν) τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:
Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τα 30 πρώτα σε ψήφους ιστολόγια. Στον πίνακα αυτόν μπορούμε να δούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά ψήφων του νικητή της κατηγορίας από τον δεύτερο είναι ελάχιστη κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους από ένα νικητές.

Η επόμενη ψηφοφορία θα ξεκινήσει σύντομα. Σ’ αυτή θα συμμετέχουν όλοι παλιοί και νέοι φίλοι. Θα περιμένουμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ.


20 σχόλια:

MetalDefianceProductions είπε...

πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια για ολους μας.Οπως λεω παντα,για να ξερεις να κερδιζεις πρεπει να ξερεις και να χανεις.Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση κανεις δεν ειναι χαμενος,ολοι κερδος ειχαμε.Ευχαριστουμε ξανα.

SpIrToKoYto είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο Πάνθηρα...
Ολοι κερδίσαμε...
γνωρίσαμε και μας δόθηκε η ευκαιρία να μας γνωρίσουν...
ευχαριστίες και από μένα...-:))

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Δεν πήρα είδηση την ψηφοφορία αλλιώς θα ψήφιζα οπωσδήποτε καλούς μου φίλους εδώ που έχω γνωρίσει και εκτιμήσει από τα blogs τους που είναι αξιοπρόσεκτα!

Πολύ καλή δουλειά!

lourdi lourdaki είπε...

ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ!!
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ!..
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΑΣ!!!
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

Αέναος Ταξιδευτής είπε...

ευχαριστω για την ευκαιρια που δωσατε σε καποιους να μαθουν τα μπλογκ μας και σε καποιους απο εμας να ανακαλυψουμε καποια πραγματικα υπεροχα μπλογκ...καλη συνεχεια!!!

Ρεβεκκα είπε...

Xαιρομαι που 4 ιστολογια που αγαπω ειναι στα πραωτα 30.Συγχαρητηρια την Alma Libre,την Mama El,την Μοντερνα Σταχτοπουτα και στην Πολυτεχνιτισσα την αγαπημενη Λουρδη.Και μπραβο σε εσας για την ψηφοφορια...

kirikio είπε...

Θα ήθελα από την μεριά του kirikio.blogspot.com να ευχαριστήσουμε το Top Blogs για όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό το διάστημα!

Να συγχαρούμε όλα τα Ιστολόγια ,διότι πιστεύω πως το 90% είναι άνθρωποι της καθημερινότητας σαν και εμάς, οπου μετά από μια κοπιαστική ημέρα στην δουλειά προσφέρουν μέσα από το ιστολόγιό τους το καλύτερο δυνατό..

Όσο για την ψηφοφορία μας τιμά ιδιαιτέρως το απότέλεσμα και ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας χάρησαν την ψήφο τους!

Υγεία σε όλους..

V είπε...

θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, χαρούμενη αν και λίγο αμήχανη για να είμαι ειλικρινής...αφού συνήθως ταυτίζομαι με τους "αντιήρωες" :)))

Το κέρδος για εμένα, είναι η εξαίρετη επικοινωνία των διαχειριστών του Τop Blogs με την σπάνια ευγένειά τους και το γεγονός ότι γνώρισα, όπως όλοι μας μάλλον, πολλά αξιόλογα και διαφορετικά blogs !!!
Αυτόν τον χώρο εδώ από την αρχή τον έβλεπα και τον βλέπω σαν ένα χημικό εργαστήρι ποικίλων νοητικών, δημιουργικών και ψυχολογικών προσανατολισμών...
Μόνο κέρδος υπάρχει λοιπόν και όλοι μας είμαστε κερδισμένοι :)))

Καλή συνέχεια στα Top Blogs και σε όλους σας :)

Thalassitsa είπε...

Ας κρατήσουν όλοι αυτό...μόνο κέρδος έχουν όλα τα blogs που συμμετέχουν. σας φιλώ όλους....

Top blogs είπε...

Αγαπητοί μας φίλοι, σας ευχαριστούμε θερμότατα για τα σχόλιά σας!!!
Είναι μεγάλη χαρά για εμάς το ότι γνωρίσαμε μέσα από αυτή την διαδικασία τόσους αξιόλογους ανθρώπους και τα ιστολόγιά τους!!!

Να είστε όλοι καλά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια !!!

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Αρχικά να ευχαριστήσω την ομάδα του Τop Blogs για την σπουδαία δουλειά τους αλλά πάνω από όλα για την ευγένεια τους!

Για το θέμα της ψηφοφορίας...
θέλω να ευχαριστήσω όσους ψηφισαν την Μοντέρνα Σταχτοπούτα παρόλο που η ψηφοφορία δεν γνωστοποιήθηκε στην σελίδα μου ούτε προέτρεψα τους αναγνώστες μου να ψηφίσουν.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι υποτίμησα την ψηφοφορία (αντιθέτως) απλά ίσως θεώρησα ότι οι καθημερινές 2500 προβολές της Μοντέρνας Σταχτοπούτας είναι μια νίκη για μένα και κάτι που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω!
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους bloggers αλλά και τους ''ανώνυμους'' αναγνώστες μου που είναι και οι περισσότεροι..
Συγχαρητήρια σε όλα τα blogs που κέρδισαν και το άξιζαν!
Όσο για τα παρατράγουδα της ψηφοφορίας,θέλω να πιστεύω ότι απλά ήταν μια παρεξήγηση και κανείς δεν είχε την πρόθεση για παραπλάνηση!
Για αυτό το λόγο επιτρέψτε μου να πω ένα Μεγάλο Μπράβο για την κίνηση του ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, γιατί για μένα αυτό τον έκανε νικητή της ψηφοφορίας αυτής!

Να είστε όλοι καλά και εύχομαι αυτή η παρέα να μεγαλώνει συνέχεια..γιατί αυτός είναι ο σκοπός! Το ταξίδι έχει σημασία...

Καλημέρα σε όλους!

Unknown είπε...

Καλημέρα-καλημέρα!
Αυτή η ψηφοφορία σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη… πρώτα απ’ όλα γιατί ήταν η πρώτη πανελλήνια (και όχι μόνο) ψηφοφορία των blog μας. Έπειτα, θα αναγνώριζε κανείς πως είχε όλα εκείνα τα στοιχεία μιας ψηφοφορίας που “σέβεται τον εαυτό της”: αγωνία, “κονταρομαχίες”, ντέρμπι, πανηγυρικές νίκες, απρόσμενες επιτυχίες, συγκινήσεις ακόμα και αποχωρήσεις! Δηλαδή κάτι ανάμεσα σε καλλιστεία και F1! Πάντως αυτό που είναι πραγματικά ευχάριστο, είναι η απουσία της αποτυχίας, όπως σημειώνει και η Thalassitsa πιο πάνω: «μόνο κέρδος είχαμε…».
Μέσα απ’ αυτό το σχόλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους το No Excuse και το έφτασαν στην 8η θέση? Και μάλιστα με την εντυπωσιακή απόσταση της μιας και των δυο ψήφων με την 7η και 6η θέση αντίστοιχα! Όπως ήδη έχουμε αναφέρει και σε ένα σχετικό post στο No Excuse: «για μας επιτυχία είναι να έχουμε σκεπτόμενους αναγνώστες…» κάτι που μας έχετε αποδείξει οι ίδιοι μέσα στο χρόνο!
Σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες μας –τους συντελεστές του Top Blogs- όχι μόνο για την μεγάλη αγκαλιά που μας χωράει όλους, αλλά και για την υποστήριξη που παρέχουν σε όποιον την χρειαστεί (βλέπε ‘ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ’)! Ως ομάδα του No Excuse, ζητάμε δημόσια συγγνώμη από το ‘Top Blogs’ γιατί ενώ είχαμε υποσχεθεί τον σχεδιασμό των τριών πρώτων βραβείων αυτού του διαγωνισμού, τελικά δε τα καταφέραμε λόγω φόρτου εργασίας. Δεσμευόμαστε όμως για την σχεδίαση των επόμενων βραβείων και ελπίζουμε να γίνουν τόσο αποδεκτά από όλους εσάς, όσο αποδεκτό έγινε και το push button που έχετε οι περισσότεροι στα ιστολόγιά σας!
Κλείνοντας να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας, καταρχήν στην πρώτη νικήτρια (όπως ήδη έχουμε κάνει εξάλλου και στο blog της) Jenny Loo, στους πρώτους της κάθε κατηγορίας (γιατί αυτό κι αν είναι νίκη) και τέλος σε όλους όσους δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να ψηφήσουν πάνω από μία φορά τα δικά τους blogs (αυτοί είναι και οι πραγματικοί νικητές γιατί ξέρουν σε τι αριθμό αντιστοιχεί η αναγνωσιμότητα τους –θέλουμε να πιστεύουμε πως εδώ ανήκουμε όλοι-). Ευχόμαστε αυτή η ψηφοφορία που μόλις τελείωσε, να ήταν απλώς η αρχή!

soundpaper είπε...

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! και ίσως να είναι πολύ λίγο μπροστά στη χαρά που νιώθω! Συγχαρητήρια σε όλα τα blogs που πήραν μέρος...

Nerokota ευχαριστώ για την αξέχαστη εμπειρία!

Soundpapers
Anastasia's Memories...

Top blogs είπε...

@ Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Αγαπητή μας φίλη
Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια, αποτελεί μεγάλη τιμή για μας η αναγνώριση της δουλειάς μας από μια γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο μας παρουσία.
Μαζί με τα συγχαρητήριά μας για την συμμετοχή σας θα θέλαμε να σας πούμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με όσα γράψατε παραπάνω και θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας στην παρέα μας, της έδωσε κάτι .. παραμυθένιο..

Top blogs είπε...

@ ZP
Αγαπητοί μας φίλοι
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας εδώ, για τα καλά σας λόγια και για τη φιλία και την υποστήριξή σας την οποία προσφέρατε απλόχερα από την πρώτη στιγμή.
Μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια για την μεγάλη σας επιτυχία θα θέλαμε να ευχηθούμε η παρέα μας να έχει τη ζωντάνια, την ευγένεια και τον γενναιόδωρο και έντιμο χαρακτήρα που σας διακρίνει.
Σας ευχαριστούμε για όλα.

Top blogs είπε...

Anastasia's Memories

Τις θερμές μας ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην παρέα μας και την παρουσία σας εδώ.

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Ευχαριστώ κι ανταποδίδω την εκτίμησή μου για προσφορά του Top blogs προς όλα τα Μπλογκ.

Προσωπικά θα ήθελα να ελπίζω ότι ανάμεσα στα άτομα που τσεκάρισαν και το --ΣΠΙΘΑ---ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ-- κάποιοι το έκαναν συνειδητά για το πολιτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του μηνύματος ότι "τα αγαθά κόποις κτώνται" δια του "συν Αθηνά και χείρα κείνει" στους δύσκολους καιρούς της αισθητικής των οικονομικών στιλέτων του Δ.Ν.Τ.

Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος

Blogger Δημήτρης Νίκογλου είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
Θέλω να πω κι εγώ με την σειρά μου ενα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα σε σας και σε όλους τους φίλους blogger.
Σε σας για την πολύ ωραία δουλειά που κάνετε και τους φίλους blogger για την ωραία και πλούσια ενημέρωση που παρέχουν.
Εμείς (En Arxikos Politis) ως ένα οικονομικοπολιτικό ειδησιογραφικό blog προσπαθούμε πάντα με γνώση, σοβαρότητα και ευθύνη για την δική σας ενημέρωση και μόνο.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες σας, στους αναγνώστες μας και σε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη...


Σας Ευχαριστώ Dimitris Nikogloy

Top blogs είπε...


@ Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
@ Dimitris Nikogloy


Αγαπητοί μας φίλοι

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια και την παρουσία σας.

Και ευκαιρίας δοθείσης να ευχαριστήσουμε και τους αναγνώστες μας / αναγνώστες σας που με την παρουσία τους μας δίνουν δύναμη κουράγιο και αισιοδοξία.

Ειρηνη Σ είπε...

μπραβο σε ολους και στο top blogς που το οργανωσε
να εισαιστε καλα και να εχετε μονο χαρα στην ζωη σας

Blogger Widgets