Οι προτάσεις σας...



 
Όλα τα σχόλια ήταν ουσιαστικά και ήδη βοήθησαν ώστε να  αρχίζει να διαμορφώνεται ένα τοπίο εξέλιξης αυτού του νεογέννητου blog.
Το blog ήδη ψάχνει και  προτείνει μένοντας  ανοικτό στις δικές σας προτάσεις.
Οι  ουσιαστικοί και τελικοί κριτές  όμως θα είστε τελικά εσείς  μέσα από τις ψηφοφορίες βάση των δικών σας κριτηρίων.
Αρκετοί μιλάτε για αντικειμενικά κριτήρια και υπάρχει η αναφορά στην μεγάλη αναγνωσιμότητα. Ένα blog, απευθύνεται σε όποιον έλκεται από το περιεχόμενό του. Μη ξεχνάμε ότι είναι κυρίως  χώροι έκφρασης ανθρώπων σαν εσάς και εμένα. Εκφράζουν την δική τους ματιά στα πράγματα.  
 Η αναγνωσιμότητα είναι κριτήριο, απλώς δεν θα είναι το μοναδικό όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. 
Προς το παρόν , και είναι ορατό σε όσους παρακολουθούν το blog, δεν έχουν υπάρξει ψηφοφορίες και βραβεύσεις. Τα ήδη υπάρχοντα blog  είναι μια  πρώτη επιλογή.  
Οι ψηφοφορίες θα ακολουθήσουν άμεσα.
Κάποιοι  βασικοί θεματικοί άξονες  θα καθοριστούν με την ύπαρξη περισσότερων προτεινόμενων blogs. Πιθανόν να υπάρχουν και ξενόγλωσσα ανάμεσα στις προτάσεις, γιατί όχι ? 
Aν και η ελληνική οικογένεια των bloggers είναι πολυπληθής.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένουμε τις ψηφορορίες...

Unknown είπε...

Η άποψή μου είναι ότι και οι ψηφοφορίες δεν είναι ο τέλειος τρόπος μέτρησης των απόψεων της κοινής γνώμης. Μάλλον εκφράζουν περισσότερο τους τακτικούς αναγνώστες του μπλογκ, αν και μάλλον αυτό είναι το ζητούμενο από σας.
Κατά την άποψή μου το πλήθος των επισκεπτών ενός μπλογκ θα πρέπει να βαρύνει πολύ στα κριτήριά σας, δεδομένου ότι εκφράζει το τι θέλει ο περισσότερος κόσμος που επισκέπτεται τα μπλογκ. Φυσικά και υπάρχουν μπλογκ που δέχονται πλήθος επισκεπτών πχ ειδησεογραφικά, αλλά και πάλι δεν δέχονται όλα το ίδιο πλήθος επισκεπτών.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η δική μου πρόταση είναι να μην αφήσεις αυτό το μπλογκ να γίνει ένα από τα πολλά που υπάρχουν και προσφέρουν μόνο στατιστική ανάλυση των τάσεων και προτιμήσεων της ανώνυμης (σαν και μένα) μάζας.
Η προσωπική άποψη, η "άλλη ματιά" είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε.
Αν κάποιος αναζητά την αξία μέσα από την κοινή λογική και τη μάζα τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα τη βρει πάντα.
Άλλωστε ο μέσος όρος είναι πάντα το μέτρο της μετριότητας (όπως μου είχε πει κάποτε ο φίλος μου ο Nick) και που μάλλον θα κατάλαβε ποιος κρύβεται πίσω από το ανώνυμο σχόλιο.
Νάσαι καλά φίλε, δεν μετανιώνω που μου μίλησες για αυτό τον τρόπο επικοινωνίας. Δεν πρέπει να λοιδορούμε κάτι πριν το γνωρίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Nomizw oti ta xenoglwssa blogs den prepei na simperilifthoun edw epeidi o katalogos tha ginei ateleiotos.
Se periptosi pou thelete na dimiourgisete ena tetoio katalogo nomizw oti mporeite na kanete ena neo blog kai na valete parapompi apo dw se afto.

Unknown είπε...

Μια βιαστική ματιά σε μερικά από τα πρώτα προτεινόμενα μπλογκ με ικανοποίησε. Δεν ξέρω αν είναι τα καλύτερα αλλά έχουν πνοή ψυχής.
Κάτι που συνήθως δεν υπάρχει σε ένα μπλογκ που απευθύνεται σε όλους και περιέχει γενική και σχεδόν απρόσωπη πληροφόρηση.
Τελικά το καλύτερο εμπεριέχει πολλά υποκειμενικά στοιχεία μέσα του.
Θα περιμένω τη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Telika oi psifoforia tha ginei?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω παιδιά ότι γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι το μπλογκ έχει τη δική του δυναμική και θα αναδείξει μόνο του σύντομα τις προτιμήσεις των αναγνωστών του.
Συγνώμη που γράφω ανώνυμα αλλά είναι αδύνατον να συνδεθώ από γιαχού. Θα ήθελα να γίνω αναγνώστης σας.
Καλή συνέχεια.

Nick the greek είπε...

Εντάξει ανώνυμε/η. Ευχαριστώ.

Giorgo, το ζητούμενο υπάρχει ως τίτλος του blog. Η αναγνωσιμότητα (επισκέπτες), θα υπάρχει ως επιλογή στην ψηφοφορία των κριτηρίων και το πόρισμα θα είναι δικό σας. Σε ευχαριστώ.

Ανώνυμε και φίλε, νεογέννητο αυτό το blog, το έχω ξαναπεί. Τα blogs είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Εξελίσσονται μόνα τους. Ωριμάζουν και βρίσκουν τον δρόμο τους. Ίσως είναι περίεργο αυτό όπως το λέω, αλλά ισχύει. Παράλληλα, ο άνθρωπος πίσω από το blog μπαίνει σε μια ιδιαίτερη διαδικασία που δεν είναι μόνο επικοινωνιακή και τον «πάει κάπου»…Κρατώ αυτό που λές «ο μέσος όρος είναι πάντα το μέτρο της μετριότητας» και αυτό «η προσωπική άποψη, η "άλλη ματιά" είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε.» τα πιστεύω και τα υπεραμύνομαι… και δεν θα πω τίποτε άλλο φίλε :)

Η άποψή σου ανώνυμε/η έχει σωστή πρακτική βάση. Σε ευχαριστώ.

Texni, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. :) Τα καλά λόγια πάντα βοηθούν ώστε να γινόμαστε όλοι καλύτεροι… Παράλληλα αγγίζεις κάτι πολύ σημαντικό. Η ύπαρξη πνοής ψυχής στα blog. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης. Η «τέχνη» δεν θα μπορούσε παρά με ευαισθησία να «κοιτά» τα πράγματα…:)… και τελικά …ναι…όπως το λές…

Ανώνυμος είπε...

Μια καλημέρα και από μένα παιδιά. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια πολύ καλή δουλειά εδώ που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το yahoo mail δεν μπορώ να γραφώ στους αναγνώστες σας.

Unknown είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου για το blog. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αρέσουν στον καθένα από μας και κάποια που δεν αρέσουν.
Θα πρότεινα λοιπόν μαζί με αυτά που θέλουμε να μπει σε ψηφοφορία και τι δεν θέλουμε. Δηλαδή να εξετάσουμε όχι μόνο τα θετικά αλλά και τα αρνητικά.
Πχ υπάρχουν καλά blog όπως αυτό που προτείνετε το Hellenic metal αλλά που θυμίζουν εγκαταλελειμμένα σπίτια (το μπλογκ αυτό έχει να ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο).
Υπάρχουν επίσης μπλογκ που ενώ σφύζουν από νέα και επισκέπτες, θυμίζουν περισσότερο τίτλους εφημερίδων.
Εάν το μπλογκ ήταν δικό μου, θα έδινα περισσότερο βάρος (όπως και μάλλον έχει δοθεί μέχρι τώρα) στην "άλλη άποψη".

Unknown είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο-απάντηση του Νικ, το μπλογκ θα ωριμάσει σιγά σιγά.
Όσο για το σχόλιο για τις μετριότητες ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Ο μέσος όρος είναι η καλύτερη εφεύρεση για να θάβονται οι μεγαλοφυΐες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα μπλογκ είναι η σειρά κατάταξης μεταξύ τους?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μήπως να το σκεφτείτε να βάλετε μερικά ακόμη θεματικά μπλογκ?
Υπάρχουν τομείς που δεν καλύπτονται με τα τωρινά.
Γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ με Yahoo?

fanis είπε...

Η δική μου πρόταση είναι ο κατάλογος των καλύτερων να είναι δυναμικός, να υπάρξουν σταθερά μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια και να βαθμολογούνται σε μηνιαία βάση.

Unknown είπε...

Protasi: katigories-ypokatigories. Se kathe ypokatigoria na yparxoun diaforetika kritiria epilogis. Den einai dinaton se ena eidiseografiko blog na yparxoyn ta idia kritiria me ena pou afora poiisi. Sto prwto i episkepsimotita einai vasiko kritirio sto deftero oxi.

Unknown είπε...

Νομίζω ότι η δημιουργία ενός καταλόγου καλύτερων blog είναι πάρα πολύ δύσκολη, επειδή είναι σχεδόν αδύνατον από μερικούς ανθρώπους να γίνει μια εξέταση όλων των υπαρχόντων blog που είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Επίσης είναι δύσκολη η κατηγοριοποίηση ενός blog και νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο σχεδιασμό του blog η δυνατότητα ένταξής του σε μια κατηγορία.
Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι προτείνω να σταματήσετε το εγχείρημα απλά καταθέτω την άποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν αρκετά blogs που προτείνουν διάφορα άλλα ως τα καλύτερα. Όλο το διάστημα που παρακολουθώ την κοινότητα των bloggers διαπίστωσα ότι ο καθένας από αυτούς έχει κάτι να πει με το δικό του πάντα τρόπο. Σεβόμενος αυτή την ιδιαιτερότητα δεν προσπάθησα ποτέ να κατατάξω κανένα από τα blogs σε κάποια σειρά, επειδή πιστεύω ότι κάτι που μπορεί να αρέσει σε μένα μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον άλλο. Φυσικά θα μου πει κάποιος ότι υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια τα οποία μπορούν να δώσουν μια πρώτη εκτίμηση αυτού που η μεγάλη μάζα αναγνωρίζει σαν το καλύτερο. Προτείνω λοιπόν αν θέλετε να κάνετε κάτι που να διαφέρει από τα υπόλοιπα να ακολουθήσετε κυρίως το ένστικτό σας και στην πορεία θα διαπιστώσετε από τα σχόλια που θα έχετε αν οι επιλογές σας είναι αποδεκτές και από άλλους ή καλύπτουν μόνο τις δικές σας αναζητήσεις. Συγνώμη για το ανώνυμος αλλά δεν διαθέτω google mail.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα γίνει ψηφοφορία?

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο φίλο. Ενα blog δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν είναι ούτε ένα κιλό σύκα ούτε δύο μέτρα ύφασμα.
Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει σε κάποια "μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια" αλλά με τέτοια κριτήρια δεν μπορείς να μετρήσεις την ψυχή και το συναίσθημα.
Και πολλά από τα blogs που υπάρχουν αποτελούν κατάθεση ψυχής και ζωής.
Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να προτείνω να βάλετε στα κριτήριά σας όχι μόνο αυτά που μετράνε μεγέθη αλλά και αυτά που μετράνε συναίσθημα.

Unknown είπε...

Παιδιά διαβάζω τα σχόλιά σας και πραγματικά εντυπωσιάζομαι. Εχει ξεκινήσει μια κουβέντα που άνετα θα μπορούσε να γίνει ένα υπέροχο ποστ.
Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι που ο φίλος μας ο ΝΙΚ δεν παίρνει θέση τόσες μέρες τώρα.
Ελπίζω να έχει κάποια καλή δικαιολογία για την απουσία του.

Unknown είπε...

Η δική μου άποψη είναι ότι είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει κάποιος να αξιολογήσει σωστά όλα τα υπάρχοντα μπλογκς. Απαιτείται χρόνος και χρόνος και χρόνος. Και πάλι είναι αδύνατον να γίνει σωστή αξιολόγηση επειδή οι απόψεις των αξιολογητών θα διαφέρουν. Η άποψή μου είναι οι αναγνώστες να προτείνουν μπλογκς που τους έκαναν εντύπωση τα οποία θα αξιολογήσουμε -σετε με κάποιο τρόπο. Διαφορετικά θα χαθούμε σε αναζητήσεις, ψηφοφορίες, διαφωνίες, κλπ.

Unknown είπε...

Telika tis psifofories den tha tis kanoume?

Unknown είπε...

Hi from me!!!
I would like to find the best Greek blog in Greece and I found one here that I like it!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/
http://prezatv.blogspot.com/
Deite kai afta sta blog enimerwsi
Efxaristw

Blogger Δημήτρης Νίκογλου είπε...

sas euxaristo pou mas epileksate os ena apo ta kalutera blog ....kalh dunamh
http://enarxikospolitis.blogspot.com/
Dimitris Nikogloy

oallosmoueaftos είπε...

Όλα τα σχόλια σας, όπως ίσως θα διαβάσατε στην τελευταία μας ανάρτηση :) έχουν ληφθεί υπ' όψιν.
Ένα ευχαριστώ όμως για την συμμετοχή σας και το ενδιαφέρον σας θα θέλαμε να αφήσουμε και εδώ !

Dimitri Nikogloy,
Χαιρόμαστε που σε βλέπουμε εδώ :)
Μάλλον εμείς πρέπει να σε ευχαριστήσουμε για την διαρκή και αξιόλογη ενημέρωση που παρέχεις. Δύσκολο το έργο του blog σου. Οπότε, καλή δύναμη και σε εσένα :)
Σε διαβάζουμε.

Καλή εβδομάδα σε όλους !

Blogger Widgets